9 °C

Budakalász

2020. február 29. szombat,

Hírek

 

Helyi adók: szeptember 16. a befizetési határidő

2019. szeptember 11.

Budakalász Város Önkormányzatának Adó irodája felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a helyi adók, úgymint:

– a magánszemélyek kommunális adója,

– az építményadó,

– a telekadó,

– a helyi iparűzési adóelőleg

– valamint a gépjárműadó az második félévi összegének pótlékmentes befizetési határideje 2019. szeptember 16.

Ha Ön ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik, úgy lehetősége van a folyószámlája aktuális állapotát a nap 24 órájában elektronikusan lekérdezni.

Az elektronikus úton történő ügyintézésre és egyenleglekérdezésre az E-Önkormányzat Portálon keresztül van lehetőség. A lekérdezés részleteiről, illetve a portál használatáról itt talál információkat.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2018. január 1-jét követően adóügyekben a gazdálkodó szervezetek (ideértve az egyéni vállalkozókat is) számára kötelező az elektronikus ügyintézés, azaz Önök tárhelyeire történik a levelezés. A megváltozott kapcsolattartási mód miatt kérjük Önöket, hogy feltétlen nézzék elektronikus tárhelyeiket (cégkapu, Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely/Ügyfélkapu/).

Az adóhatóság március elején az „Értesítővel” együtt postázta a második félévre esedékes adóösszegekről szóló postautalványokat, ezért szeptemberben már nem (vagy csak külön kérésre) küldünk csekket. Kérjük, hogy az előírt adókat a jelzett határidőig a korábban megküldött postautalványokon, vagy átutalással szíveskedjenek megfizetni, mert az elmaradt befizetések tekintetében végrehajtási eljárást kell kezdeményeznünk!

Tájékoztatjuk, hogy az adókötelezettséget érintő változásokat (lakcímváltozás, bejelentkezés, kijelentkezés, ingatlan eladása, ingatlan vétele, használatbavételi engedély) a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni az adócsoportnál a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével. A gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást az okmányirodánál kell bejelentenie a vevőnek és az eladónak is a változást követő 15 napon belül!

 

Budakalász Város Önkormányzat Adó Irodája