Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Hírek

 

Helyi közlekedés

2018. március 07.

Településünk fekvésének egyik nagy előnye a Budapesthez közeli elhelyezkedés, ami mellett azonban kézzelfogható marad kisvárosi jellege. Tömegközlekedéssel könnyedén bejuthatnak a fővárosba ingázók, hiszen három HÉV-megálló is rendelkezésre áll Budakalászon.

Kevesen tudják, hogy a HÉV-től távolabb élők számára emellett elérhető iránytaxi is. A járat a HÉV vonalra merőlegesen közlekedik a Budai úti bölcsőde szomszédságában található buszmegállótól a Damjanich utcán végig. Tömegközlekedési lehetőséggel a Szalonka utcai óvoda és szintén a hegyen található gyermekfelügyeletet ellátó magánnapközi is könnyen megközelíthető. A járat délelőtt 8 és 11 óra között, valamint délután 14 és 19 óra között jár 20 percenként a HÉV menetrendhez igazodva és igény szerint bárhol megáll a Damjanich utcán. A kisbuszra gyerekkocsival, bőrönddel, járókerettel is föl lehet szállni. A jegyár 250 forint, a kedvezményes jegy pedig 200 Ft.

Mindezen felül igény szerinti szállítást is ellát a buszos szolgáltató. Időseknek vagy autóval nem rendelkezőknek bevásárláshoz, az Egészségházba vagy bármilyen úticéllal igénybe vehető a szolgáltatás. Az egyedi igényekhez rugalmasan igazodnak. A lehetőségekkel kapcsolatban a következő telefonszámon érdeklődhetnek: + 36 (20) 973 5006.