Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. október 04. szerda | Ferenc napja

Hírek

 

Helyi oltáslogisztika

2021. március 04.

Az önkormányzat munkatársai és az Egészségklub önkéntesei segítik a háziorvosok munkáját a COVID-19 elleni védőoltások zökkenőmentes lebonyolításában.

Február utolsó hetében nagyobb számban is megkezdődött a koronavírus elleni védőoltások beadása a budakalászi háziorvosi rendelőkben. A tapasztalatokat leszűrve a háziorvosok március elsején közös levélben kérték az önkormányzat segítségét az oltóanyagok kiszállításában, a beleegyező nyilatkozatok, oltási igazolások sokszorosításában és a rendelő napi szintű ózonos fertőtlenítésének biztosításában.

Bár az oltóanyagok kiszállítása az ÁNTSZ feladata, emberhiány miatt ezt nem tudják gördülékenyen végrehajtani. Ezért az önkormányzat rendész munkatársai fognak segíteni az oltóanyagok kiszállításában, amikor értesítik őket a háziorvosok, hogy elérhetőek a budakalásziak számára fenntartott oltóanyagok. A beleegyező nyilatkozatok és az oltási igazolások sokszorosításában az önkormányzat kommunikációs munkatársai segítenek, a rendelő ózonos fertőtlenítését pedig Barna Béla, az Egészségház gondnoka végzi el napi rendszerességgel.

Egyelőre ugyan nincs szükség rendkívüli oltópontra, de ha több oltóanyag érkezik, ez is szükségessé válhat. Nagel István alpolgármester javaslata alapján az Idősek Klubjának jól megközelíthető, jelenleg kihasználatlanul álló helyisége lehet majd kijelölt oltópont, ha erre szükség lesz. A betegirányításban Garami Margit, az Egészségklub tagja már eddig is segített a háziorvosoknak, de több klubtag is jelezte, ha szükség lesz rájuk, szívesen segítenek a betegirányításban.

Koronavírus elleni oltás: ne hívjuk a háziorvosokat emiatt

A koronavírus elleni vakcina bedására központilag lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon, és az oltásra kijelölés is központilag történik, vagyis sem az önkormányzatnak, sem a háziorvosoknak nincs ráhatása arra, hogy az oltási rendnek megfelelően a regisztráltak közül ki mikor kerül sorra. Kérjük, hogy emiatt ne hívják a háziorvosokat, amennyiben valaki sorra kerül, arról telefonon fognak értesítést kapni az érintettek.