19 °C

Budakalász

2020. május 28. csütörtök, Csanád, Emil napja

Hírek

 

Helyi szintű intézkedések a koronavírus miatt

2020. március 12.

Szerdán éjfél előtt pár perccel jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely „a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedéseket” tartalmazza. A koronavírus-járvány miatt a kormány szerdán rendelt el veszélyhelyzetet, a kormányrendelet ezeket a szabályokat tartalmazza részletesen.

Az általános és középiskolákra még nem születtek központi korlátozások; a rendelet értelmében a köznevelési intézményekben (iskolákban, óvodákban) az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el korlátozásokat saját hatáskörben.

A fentiekhez igazodva a budakalászi köznevelési intézmények közül egyelőre az önkormányzati fenntartású óvodák (és bölcsődék) működése is zavartalan, a rendelkezés szerint ezek esetleges bezárásáról központi intézkedések lesznek.

A Kalászi Idősek Klubja közösségi programjait, napközbeni összejöveteleit határozatlan időre felfüggesztettük, de az otthon nyújtott szolgáltatásokról (otthongondozás, bevásárlás, ebéd kiszállítása) továbbra is gondoskodunk, sőt azok a rászoruló idősek, akik nem klubtagok, de segítséget kérnek gyógyszer- vagy élelmiszer-vásárlásukához, azok is kereshetik az intézményvezetőt, Zelizi Erikát a 06 26/341 435-es telefonszámon, illetve a 06 70/451 3696-os mobil számon.

Az önkormányzati intézményekben a hagyományos kézmosókat fertőtlenítő hatásúakra cseréltük, és ma új kézfertőtlenítőket is felszereltünk.