18 °C

Budakalász

2020. május 28. csütörtök, Csanád, Emil napja

Hírek

 

Hétfőtől bezárnak az iskolák, bezár a Faluház, és a budakalászi felekezetek is alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez   

2020. március 14.

Március 16-tól digitális, osztálytermen kívüli munkarend lép életbe az iskolák életében, tehát a gyerekek nem járnak iskolába, digitális eszközök segítségével lesz megoldva a tanítás.

A budakalászi polgárok és gyermekek egészségének védelme és a hazai járványügyi előírások hatékonysága érdekében úgy döntöttünk, hogy március 16-ától (hétfőtől) a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár nem fogadhat látogatókat. Az alapos mérlegelés után hozott döntésünk valamennyi közösségi foglalkozást, klubprogramot és rendezvényt, valamint a könyvtárlátogatást is érinti. A megváltott jegyek és bérleti díjak visszafizetéséről és annak módjáról az intézmény munkatársai adnak felvilágosítást (+36 70 205 7282info@koskarolymh.huhttps://koskarolymh.hu/).

A budakalászi felekezetek is alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez. A Kelemen László plébános atyától kapott tájékoztatás szerint a vasárnapi szentmisék a szokott rendben lesznek megtartva. A nagyböjti készület miatt szombaton 18:00-kor mind a két templomban lesz szentmise. A nagy látogatottságú, vasárnap 10:00 órakor kezdődő szentistvántelepi szentmise az időjárástól függetlenül a templom előtt lesz megtartva, ezért a plébános úr arra kér mindenkit, hogy így készüljön, illetve arra, hogy betegen senki ne jöjjön szentmisére! Felhívta a figyelmet, hogy a rádióban és a köztévé csatornáin is a megszokottnál több szentmisét közvetítenek.

A Budakalászi Református Egyházközség azt jelezte, hogy a vasárnaponként megszokott 9:00 órás istentisztelet után 10:30 órakor is tartanak istentiszteletet, hogy az egészségügyi hatóságok által előírt 100 fő alatt tartsák az alkalmankénti létszámot, a két alkalom között szellőztetnek.

Az óvodákról és a bölcsődékről az esti híradások még nem említettek korlátozásokat, de rövidesen megjelenik a kiegészítő rendelet. Folyamatosan tájékoztatunk.

Valamennyi budakalászi polgár megértését és együttműködését kérjük, köszönjük!

Korábbi cikkeink a veszélyhelyzet március 11.-i kihirdetése óta a témával kapcsolatban:

Új ellátási rend a felnőtt- és gyermekorvosi rendeléseken

Kihirdették a veszélyhelyzetet

Szünetel a személyes ügyintézés

Helyi szintű intézkedések a koronavírus miatt

https://www.budakalasz.hu/intezkedesek-a-jarvany-megelozesere/