Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 12. péntek | Klára napja

Hírek

 

Hétvégi fesztivál és gasztroverseny a Faluházban

2022. június 13.

Múlt pénteken és szombaton 26. alkalommal rendezték meg a Kalászi Vigasság néptánc- etno- és világzene fesztivált a Kós Károly Művelődési Ház udvarán, vasárnap pedig a gasztronómia szerelmesei kóstolgathattak finomabbnál finomabb, friss ételeket a 8. Pilisi Kóstolón.

Múlt péntek délutántól megtelt a Faluház kikapcsolódni vágyó felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt. Mindenki találhatott magának elfoglaltságot; a gyerekek felfedezhették a Kackiás Vándorjátszóteret, készíthettek virágkoszorút, varrogathattak, táncikálhattak egy hatalmas kürtőskaláccsal vagy egy zacskó pattogatott kukoricával a kezükben, a felnőttek pedig élvezhették a színvonalas koncerteket, valamint a Grill Terasz és Fröccsház csábító kínálatát.

A szombati napon a főszerep a Lenvirág táncegyüttesé volt. Az 50 éves néptáncegyüttes gálaműsora, amelyen minden táncos korosztály megmutathatta tudását, teljesen lenyűgözte a jelenlevőket.

A Kalászi Vígasság magas színvonalú koncertezői között volt Kiss Tibor az Aranyakkorddal, a Góbé zenekar, a Kaláka Együttes és a Bohemian Betyars.

A Pilisi Kóstoló kedvence idén a Lenvirágosok “legényfogó lepénye” lett, így 23 csapat közül a helyi táncegyüttes vitte el a főzőverseny fődíját. Gratulálunk nekik! A különleges ízeket és illatokat vidám hangulat kísérte zenés táncos mulatsággal.

Köszönjük minden szervezőnek a felejthetetlen hétvégét!