Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Hírek

 

HIRDETMÉNY vadkár elhárításról

2022. augusztus 04.

A kiskertekben károkat okozó, túlszaporodott vadállomány visszaszorítása érdekében a Budakalászi Polgármesteri Hivatal – a Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyével – az állatok szabályozott kilövésére adott megbízást. A vadászat területe a város belterülettel közvetlenül határos, beépült és részben lakott kiskertes– és mezőgazdasági művelés alatt álló részei, a következők szerint:

Mély utca 051/33 hrsz

Mély utca 051/37 hrsz

Fácán köz 9.

A vadászatok ideje 2022. augusztus 15. és 2022. szeptember 30. közötti időszakban előreláthatólag este 20 óra és reggel 06 óra között, illetve 2022. október 01. és 2022 november 15. közötti időszakban délután 16 óra és reggel 06 óra között lesz.

Kérjük, hogy ezen időszakokban a fenti területeken lehetőség szerint ne tartózkodjanak. Amennyiben ez mégis szükséges, mindenképpen viseljenek a környezettől jól elkülönülő színű, lehetőség szerint fényvisszaverő felülettel rendelkező ruhadarabokat (pl. láthatósági mellény és sapka). Kutyáikat, egyéb állataikat pedig kizárólag pórázon, kötélen sétáltassák, vezessék.

Kérjük a környéken haszonállatot tartókat, hogy fokozottan figyeljenek jószágaikra, hogy azok felügyelet nélkül ne hagyhassák el jól körülhatárolt (villanypásztor, karám) területüket. Állataikat sötétedés előtt vezessék szálláshelyükre.

A vadászattal kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal kapcsolattartója: Hágel Ferenc telefon: +36 (26) 340-266. A vadászat irányítója: Horváth Zoltán.

Budakalász Város Önkormányzata