Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Hirdetmény vadkár elhárításról

2023. augusztus 07.

A kiskertekben károkat okozó, túlszaporodott vadállomány visszaszorítása érdekében a Budakalászi Polgármesteri Hivatal – a Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyével – az állatok szabályozott kilövésére adott megbízást.

A vadászat területe a város belterületével közvetlenül határos, beépült és részben lakott kiskertes– és mezőgazdasági művelés alatt álló részei, az alábbiak szerint érintettek:
Budakalász, Gém utca

A vadászatok ideje 2023. augusztus 15-től szeptember 30-ig, előreláthatólag 20 óra és 06 óra
között, míg 2023. október 01- október 31-ig előreláthatólag 16 óra és 06 óra között lesz.

Kérjük, hogy ezen időszakokban a fenti területeken lehetőség szerint ne tartózkodjanak, amennyiben mégis szükséges, mindenképpen viseljenek a környezettől jól elkülönülő színű, lehetőség szerint fényvisszaverő felülettel rendelkező ruhadarabokat (pl. láthatósági mellény és sapka). Kutyáikat, egyéb állataikat pedig kizárólag pórázon, kötélen sétáltassák, vezessék. Kérjük továbbá a környéken haszonállatot tartókat, hogy fokozottan figyeljenek jószágaikra, hogy azok felügyelet nélkül ne hagyhassák el a jól körülhatárolt (villanypásztor, karám) területüket. Állataikat sötétedés előtt vezessék szálláshelyükre.

A belterületen a vadkilövésekben résztvevő vadászoknak a szigorúan betartott fegyverhasználati szabályokon túl, a kilőtt vadak kezeléséről, szállításáról is megfelelően gondoskodniuk kell.

A vadászattal kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal kapcsolattartója: Hágel Ferenc telefon: +36 (26) 340-266. A vadászat irányítója: Horváth Zoltán.

 Budakalász Város Önkormányzata