Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

HIRDETMÉNY vadkár elhárításról

2022. június 09.

A kiskertekben károkat okozó, túlszaporodott vadállomány visszaszorítása érdekében a Budakalászi Polgármesteri Hivatal – a Szentendrei Rendőrkapitányság engedélyével – az állatok szabályozott kilövésére adott megbízást. A vadászat területe a város belterülettel közvetlenül határos, beépült és részben lakott kiskertes– és mezőgazdasági művelés alatt álló részei, a következők szerint:

Köves utca 50.

A vadászatok ideje 2022. június 10. és 2022. augusztus 31. között, előreláthatólag 20:00 és 06:00 óra között lesz.

Kérjük, hogy ezen időszakokban a fenti területeken lehetőség szerint ne tartózkodjanak. Amennyiben ez mégis szükséges, mindenképpen viseljenek a környezettől jól elkülönülő színű, lehetőség szerint fényvisszaverő felülettel rendelkező ruhadarabokat (pl. láthatósági mellény és sapka). Kutyáikat, egyéb állataikat pedig kizárólag pórázon, kötélen sétáltassák, vezessék.

Kérjük a környéken haszonállatot tartókat, hogy fokozottan figyeljenek jószágaikra, hogy azok felügyelet nélkül ne hagyhassák el jól körülhatárolt (villanypásztor, karám) területüket. Állataikat sötétedés előtt vezessék szálláshelyükre.

A vadászattal kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal kapcsolattartója: Hágel Ferenc telefon: +36 (26) 340-266. A vadászat irányítója: Horváth Zoltán

Budakalász Város Önkormányzata