Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поэдравльамо на интернет страници града Калаэа

2020. augusztus 10. hétfő | Lőrinc napja

Hírek

 

Hírek a gyermekorvosi rendelőből

2020. február 11.

Online időpontfoglalási és beteghívó rendszer, fájdalommentes védőoltás-beadás, barátságos környezet, térítésmentesen kölcsönözhető inhalátor készülékek, vérképautomata, kézfertőtlenítő a váróteremben. Tordas Dániel és Dalloul Hicham doktorok rendelésein ilyen eszközök is várják a betegeket, nem csoda, hogy elsőként az országban a budakalászi gyermekorvosi rendelő nyerte el a Családbarát hely címet. Ugyanakkor szeretnénk emelni gyermekeink kórházi járó- és fekvőbeteg-ellátásának színvonalát is. Ehhez egy fontos együttműködési lehetőség kapujában állunk, amelyet a Bethesda Gyerekkórházzal kezdeményeztünk.  

Budakalász gyermekegészségügyi ellátásában hosszú ideje nehézség, hogy a gyermekeink szak- és fekvőbeteg-ellátása nem egységes: a szakellátások jelenleg több különböző kórházhoz tartoznak, és közülük több is nagy távolságra helyezkedik el városunktól. Jelentős probléma, hogy a gyermekeink számára kijelölt fekvőbeteg-ellátó intézmények tömegközlekedéssel nem megközelíthetőek, elérésük kizárólag autóval lehetséges, ami komoly akadálya annak, hogy az ellátások valóban mindenki számára elérhetőek legyenek.

Erre a helyzetre Budakalász gyermekorvosaival közösen kezdünk megoldást keresni, így jutottunk el a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórháznak vezetőjéhez. A Dr. Velkey György főigazgató úrral folytatott tárgyalások után dr. Göbl Richárd kezdeményezte az ellátási kötelezettség módosításához szükséges hatósági eljárás megindítását, hogy a jövőben egységesen a Bethesda Gyermekkórház korszerű, 11 fekvő- és 29 járóbeteg-szakellátása – a tőlük megszokott magas színvonalon – gondoskodjon a budakalászi gyermekről.

A területellátási kötelezettségváltozás pontos időpontjáról és a szakellátásokról természetesen még részletes tájékoztatással jelentkezünk.

Dr. Dalloul Hicham,                           Dr. Tordas Dániel gyermekorvosok