Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Holnap éjjel szúnyoggyérítés lesz Budakalászon

2024. június 24.

Budakalász területén június 25-én földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. Tartalék napok: június 26-27.

A Katasztrófavédelem által megbízott kivitelező a Szerocor Konzorcium tájékoztatása szerint a védekezés Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátummal történik. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A védekezés szakértői felügyeletét a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium látja el.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat tartsuk zárva és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kapcsoljuk ki. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni tilos.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Emellett a Polgármester Hivatal ügyfélszolgálatán nyitvatartási időben ingyenes biológiai szúnyoggyérítő tablettát kérhetünk, amivel az ingatlanunkon lévő állóvizekben, esővízgyűjtőtartályban a szúnyoglárvák gyérítését elvégezhetjük hatékonyabbá téve a Katasztrófavédelem által megrendelt védekezést.