Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. április 02. vasárnap | Áron napja

Hírek

 

Holnap koradélután átadjuk a megújult Omszk-parki játszóteret

2022. december 13.

A terveknek megfelelően elkészült az új Omszk-parki játszótér és a fitneszpark is. Bár az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, az ünnepélyes átadással nem várunk tavaszig. A lakossági egyeztetéseken kialakult terveknek megfelelően időben elkészült a kivitelezés és holnap átadhatjuk az új játszóteret: 14:00 órakor minden budakalászit szeretettel várunk a helyszínen!

A játszótér tervezője egy évvel ezelőtt, tavaly decemberben mutatta be a tervjavaslatokat, majd a lakosságtól kapott visszajelzések figyelembevételével folytatta a munkát. A közösségi tervezés folyamata során, a személyes fórumokon és a kérdőíves felmérés alatt összesen 257 javaslat érkezett a budakalásziaktól. Ezek zöme be is épült a tervekbe.

A tervezés márciusra befejeződött, ezt követte a közbeszerzési eljárás. A Képviselő-testület júniusban döntött, a város július elején kötötte meg a szerződést a pályázat nyertesével. A vállalkozó Magyar kőris Kft.-nek 150 napja volt arra, hogy elkészüljön a munkálatokkal. A kivitelező cég a nyár közepén vette át a munkaterületet és n határidőn belül végzett a feladatokkal.

A fejlesztéseknek köszönhetően a mintegy 3000 négyzetméteres területen nem csak a gyermekek érezhetik jól magukat, hanem a kikapcsolódásra, mozgásra vágyó felnőttek is. A korszerű játszóeszközök, a biztonságos burkolat a most még nem igazán látható növénytelepítés, a kényelmes utcabútorok és a térfigyelő kamerák mind-mind a biztonságos és felhőtlen kikapcsolódást, a mozgás örömét szolgálják. A nettó 150 millió forint értékű beruházás a Belügyminisztérium támogatásával és önkormányzati saját forrásból valósult meg.

 

Az Omszk-parki játszótér és fitneszpark közösségi tervezési folyamata tavaly ősszel kezdődött

 

Látványterv a közösségi tervezés folyamatából