Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Szerdán reggelivel várjuk a bringásokat a gáton

2023. május 15.

Szerda reggel 7:00 és 9:00 óra között minden biciklivel közlekedőt reggelivel várunk a budakalászi gát Sport utcai szakaszán.

Az Önkormányzat három éve rendszeresen szervez bringás reggeliket. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a testmozgást, valamint a fenntartható és környezetbarát közlekedést Budakalászon. Ezúttal is minden biciklist szeretettel várunk szerdán 7:00 és 9:00 óra között többféle választható reggelivel, kávéval, teával, vízzel és gyümölcslevekkel a gát Sport utcai szakaszán!

Bringával közlekedni, munkába, iskolába járni több szempontból is előnyös. Egyrészt a kerékpározás a közlekedés környezetbarát módja, másrészt számos pozitív hatással van az egészségünkre. A  bringazzamunkaba.hu csokorba szedte a bringával utazás mellett szóló érveket, amiket érdemes megfontolni, ha már megfordult a fejünkben az ötlet, hogy négy kerékről két kerékre váltsunk.

Egy, már több éve bringával közlekedő férfi a következőképpen nyilatkozott arról, hogy miért nem bánta meg, hogy a biciklis közlekedést választotta:

A bringázásnak számomra önbizalomnövelő ereje van. Emellett nagy szabadságérzetet ad, hiszen üdítőbb tekerés közben hangosan énekelni, mint kocsiban, pláne bkv-n. Biciklivel más utakon kell járni, így felfedezhetek új helyeket és senki se tiltja meg, hogy munkába menet a híd lábánál megálljak egy percre töltekezni. Bringázni olyan, mint meditálni: segít magadra figyelni, lenyugtat, de ugyanakkor felpezsdít és fel is tölt. /Gabic/

A TV Budakalász riportja a tavaly őszi bringás reggeliről: