Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. január 15. péntek | Lóránd, Lóránt napja

Hírek

 

Holnaptól új cég végzi a síkosságmentesítést

2021. január 14.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Budakalászon 2020. november 15-től 2021. január 14-ig a Maschinenring Magyarország Kft. végzi a síkosságmentesítési, hóeltakarítási és kapcsolódó ügyeleti szolgáltatásokat, miután a korábbi szolgáltató 2020-tól már nem vállalta a feladatot.
(A részletekről ITT írtunk bővebben.)

A Maschinenring Magyarország Kft.-nek január 14. 24.00-ig kell két járművel ellátni a szerződésben foglalt feladatot.

A munkavégzéskor prioritást élveznek a település gyűjtőútjai, a közintézményekhez vezető és a környező utak, utcák, valamint a nagyobb lejtésű utcák.

Az Egészségház, Faluház, Polgármesteri Hivatal és más önkormányzati intézmények körüli, valamint azok közvetlen megközelítésére szolgáló járdákat, parkokat, sétányokat és kerékpárutak belterületi szakaszait a közterületfenntartó csoport, a város fő közlekedési útjait (Budai út, Pomázi út, Damjanich utca, Szentendrei út, Ország út, József Attila utca, Ady Endre utca, 11. sz. főút, a Luppa-szigeti út egy része) az állami közútkezelő tisztítja. A Pilis felé eső városrészek meredekebb útszakaszainak és a gyűjtőutak tisztítása azonban általánosságban a vállalkozó cég feladata.

A tegnapi és a mai nap folyamán számos lakossági bejelentés és jelzés érkezett be a Hivatalba, különös tekintettel a meredek utcák állapotára. Az illetékes Műszaki és Főépítészi Iroda a bejelentéseket a tegnapi napon megvizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy valóban akadozott a síkosságmentesítés elvégzése, így bizonyos utcákban sajnos kritikus helyzet alakult ki a kora reggeli órákban. Az Önkormányzat városfenntartási csoportja az érintett utcákon a síkosságmentesítést saját, önkormányzati gépekkel és kézi erővel végezte el, hogy azok használhatóvá váljanak, noha alapvetően ez nem tartozik a feladataik közé. Az iroda ezzel párhuzamosan a megbízott cég munkatársaival felvette a kapcsolatot, és nyomatékosan kérte a munkavégzéssel kapcsolatban a szerződésben foglaltak maradéktalan betartását. Sajnálatos módon a mai napon gyakorlatilag megismétlődött a tegnapi helyzet.

A Maschinenring Magyarország Kft. utolsó munkanapja a mai, holnaptól új vállalkozó felel az utak síkosságmentességéért.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott új cég (4 ÉPV Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság) a feladatok ellátását ügyeleti rendszerben szervezi meg, és november 15-től látja el március 15-ig. A munkagépek működtetéséhez szükséges kezelőszemélyzet mellett ügyeletvezető (diszpécserszolgálat) vagy a helyettese is segíti majd a hatékony munkát.

Az új cég által tisztítandó utcák listáját és az ütemezést ITT olvashatják.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a családi házak, lakóházak előtti járdák síkosságmentesítése továbbra is a lakók, illetve a lakóközösségek feladata. Az önkormányzat kihelyezett sótároló edényekkel igyekszik ehhez segítséget nyújtani.

Kérjük, amennyiben fennakadást tapasztalnak, azt az info@budakalasz.hu e-mail címen jelezzék.