Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 21. kedd | Benedek napja

Hírek

 

Ideiglenesen bezár az NHSZ hulladékgyűjtő pont a Lenfonó területén

2021. október 06.

A Pest Megyei Kormányhivatal határozata értelmében a Budakalászon hulladékszállítást végző NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – technikai okok miatt – bizonytalan ideig kénytelen felfüggeszteni a Lenfonó területén lévő Hulladékgyűjtő pont működtetését.

Az ideiglenes leállás oka a Kormányhivatal és a Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közötti jogvita, amíg ez nem rendeződik, a működési engedélyét felfüggesztették (az Önkormányzatnak nincs ráhatása a Kormányhivatal és a Közszolgáltató közötti jogvitára).

Fontos, hogy a házhoz menő kommunális és szelektív hulladékgyűjtés zavartalanul folytatódik. A háztartásokban keletkezett többlet műanyag, papír hulladékot és üveget továbbra is el lehet helyezni az Auchan áruház szelektív hulladékgyűjtő pontján; az elektronikus hulladékot pedig a szintén a bevásárlóközpontban, az Euronics elektronikai áruházban lehet továbbra is leadni.

Az NHSZ Nonprofit Kft. a hulladékgyűjtő ponton kihelyezett ügyfélszolgálati irodát is működtetett. A budakalásziak minden hónap utolsó csütörtökén 10-14 óra között továbbra is helyben intézhetik a hulladékszállítással kapcsolatos ügyeiket. Ugyancsak a Lenfonó területén, a bejáratnál lévő kék épületben, ideiglenes helyiséget biztosít ehhez az önkormányzat.

Ugyancsak fontos tudni, hogy a november 6-ra a budakalásziaknak már meghirdetett veszélyes hulladék leadási akciót a kialakult helyzet nem befolyásolja, aznap a Lenfonó gyár területén, a hulladékgyűjtő pont előtti közterületen lehet majd átadni a meghatározott hulladékfajtákat.

Fotó:  NHSZ Nonprofit Kft