Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 14. vasárnap | Tibor napja

Hírek

 

Idén is látványosak a virágtornyok

2018. június 13.

Izgalmas látványelemei a városnak évről évre a júniusban megjelenő virágtornyok. Ezeket a városdíszítő elemeket már más környékbeli települések is előszeretettel használják Budakalász mintájára.

Idén is láthatjuk a piros és rózsaszín virágdíszeket a város frekventált pontjain, a teljesség igénye nélkül a Budai úton több helyen, a Petőfi téren, a tóparton, az iskoláknál, a lakópark mellett vagy a temetőnél. Érdekesség, hogy a virágtorony zöldjeként díszburgonyát ültetnek be a megbízott kertészek, amely egy gyakran használt, látványos és hálás növény. Tavaly sajnos az egyik oszlopot megrongálták, kitépték belőle a növényeket. Bízunk benne, hogy a hasonló esetek idén elkerülhetők.

A tavaly megújított mészkő virágládákba szintén kikerültek az élénk színű egynyári virágok. Emellett a muskátlik is számos helyen omlanak le a magasból, igazán dússá néhány hét múlva válnak.

Az önkormányzati zöldkarbantartó csoport folyamatosan gondozza és öntözőkocsiról locsolja a növényeket, különösen kánikulában.