Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Újra zöld és virágos a város

2018. április 18.

 

Tavasztól őszig nemcsak a kertek díszelegnek csodálatos színekben, hanem Budakalász közterületei is. A város különös figyelmet fordít arra, hogy rendezett és esztétikus környezet fogadja az itt élőket.

A város több hektáros zöldfelületét folyamatosan karbantartják az önkormányzat megbízásában dolgozó zöldfelületi csoport munkatársai. A fűnyírást nyolc ember két héten keresztül végzi folyamatosan traktorral és kézi erővel egyaránt. A napokban fejezték be ezt a munkát és a szép zöld gyep fogadja a sétálókat a Kálvária dombon, a gáton, a Barát patak mentén és a Cserkészgrundon valamint gondozott árokpart a Budai, Pomázi, Szentendrei úton valamint a Zrínyi, Damjanich utcában és a HÉV megállók környékén. A héten pedig a temetőkben és az Omszk parkban folyik a munka.

Életre keltek az ősszel elültetett árvácskák is. Ezeket a virágokat ősszel ültetik, mivel télálló virágok, így két szezonban még tavasszal is gyönyörködhetünk bennük a város legforgalmasabb pontjain. Májusban pedig a muskátlik, az egynyári növények és a virágtornyok teszik majd teljessé a város nyári díszét.

A szép környezetet a város elsősorban a budakalásziak számára építi, ugyanakkor a környező települések lakói is csodájára járnak településünk szépségének.

korábbi írás:

https://www.budakalasz.hu/viragos-varos/