Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 25. kedd | Vilmos napja

Hírek

 

Idősek Világnapja

2018. október 03.

Budakalászon az idős korosztály is aktív

Budakalászon immár több éves hagyománya van az idősek megünneplésének. A világnaphoz kapcsolódva az Önkormányzat évek óta minden október elsején a Művelődési Házba invitálja a Budakalászi időseket, ahol műsorral és vendéglátással tiszteleg a korosztály tagjai előtt. Így történt ez az idén is. A meghívottak a hely kapacitáskorlátai miatt az 1950 előtt születettek voltak.

A Művelődési Ház nagyterme zsúfolásig megtelt, összesen mintegy kétszázan jelentek meg a rendezvényen. A vendégek gazdag műsort tekinthettek meg: felléptek az Idősklub tagjai, a Zeneiskola amatőr csellistái, a pomázi senior öröm-tánccsoport és a Zseton duó is. Harsányi Gábor és színésztársai pedig vidám jelenetekkel szórakoztatta a közönséget. Majd hidegtálas vacsorát és forró teát szolgáltak fel a résztvevőknek.

Budakalászon ez a korosztály igen aktív. A korcsoport tagjai szeretik hasznosan, közösségben tölteni az időt ezért sokan az Egészségklubban vagy az idősebbek a Kalászi Idősek Klubjában tevékenykednek. Az idősek aktivitását jól mutatja, hogy az est során az ételek felszolgálásában és a műsorban is aktívan részt vettek. Rogán László ünnepi beszédében elmondta, hogy az idősek az egyik legőszintébb korcsoport és ami külön érték, hogy őszinteségüket tapasztalat és jóindulat kíséri. Ezzel igazi segítséget jelentenek számunkra. A műsorban emellett Kelemen László atya is hosszan méltatta az idősek szerepét. Az est jó alkalmat biztosított a beszélgetésre, a kikapcsolódásra, a feltöltődésre.

Isten éltesse a korosztály minden tagját, szüleinket, nagyszüleinket! Legyenek még sokáig hasznos tagjai családunknak, közösségünknek!