Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

III. fokú hőségriasztás lépett életbe

2022. augusztus 04.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján augusztus 4-én (csütörtök) 00.00 órától  augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

A Népegészségügyi Központ és a Országos Katasztrófavédelem fontosnak tartja kiemelni, hogy a magas hőmérséklet károsan befolyásolja egészségi állapotunkat; kiemelten veszélyes a hőség az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre.

Amennyiben a magas hőmérséklet szív- és érrendszeri panaszokat okoz, ezek észlelésekor haladéktalanul forduljunk orvoshoz.

A kánikula idején – kiemelten 11 órától – tartózkodjunk hűvös helyen, kerüljük a megterhelő fizikai munkát.

A munkába, bevásárlásra indulók vigyenek magukkal elegendő folyadékot, és ne feledkezzenek meg a napvédő krémek használatáról, valamint a sapka, kalap viseléséről sem.

A strandolók is vonuljanak árnyékba a kritikus időszakban, és használjanak magas faktorszámú napvédő krémet. Felhevült testtel semmiképp se ugorjanak vízbe!

Fokozott óvatossággal vezessenek az autóval közlekedők, vigyenek magukkal több, lehetőleg hűtött folyadékot. Még néhány percre se hagyják a gyermekeket, házi kedvenceket a parkoló autóban! Ha bárki napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot.

A nagy hőségben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat, egymást érik az esetenként több száz hektáros szabadtéri tüzek. Idén nyáron már 3660 tűz keletkezett a szabadban. Az országos tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van.

fotó: unsplash.com