Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Ingyenes biológiai szúnyoggyérítő készítmény a budakalásziaknak

2024. június 18.

A tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is biológiai szúnyoggyérítőszert vehetünk át a Polgármester Hivatal ügyfélszolgálatán.

Ha gyűjtjük az esővizet, de nem tudjuk megfelelően lefedni vagy más hasonló esetekben saját magunk és a szomszédságunk érdekében a fecskék és más természetes szúnyogevők védelme mellett használjuk a biológiai szúnyoggyérítő szert.

Ha gyűjtjük az esővizet, de nem tudjuk megfelelően lefedni, ha a kerti tavunkban nincs, ami megegye a szúnyoglárvákat és más hasonló esetekben saját magunk és a szomszédságunk érdekében a fecskék és más természetes szúnyogevők védelme mellett használjuk a biológiai szúnyoggyérítő szert.

A szabadban fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a csípőszúnyogok. Segíthetjük a Katasztrófavédelem feladatkörébe tartozó szúnyogirtó kezelések hatását azzal, ha nem hagyjuk, hogy a környezetünkben pangó vizekben zavartalanul fejlődjenek a szúnyoglárvák. A budakalásziak ingyenes szúnyogírtó készítményt vehetnek át a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, nyitva tartási időben hétfőn 8:00-tól 18:00-ig, keddtől csütörtökig 8:00-tól 16:00-ig, pénteken 8:00 és 14:00 óra között az otthonunk körüli álló vizek, kerti tavak kezelésére a Petőfi tér 1. szám alatt. A készítmény a kizárólag a csípőszúnyog-lárvákat pusztítja el, a kezelt vízben található többi élőlényre nincs hatással.

Egy tabletta maximum 50 literes tartályhoz elegendő. Nagyobb vízterek (pl. kerti tavak) esetén javasolt locsolókanna vagy kézi permetező használata; a tablettákat 2-5 liter vízben kell feloldani, az így keletkező oldat 2 m²-es vízfelületre elegendő. Használat előtt célszerű megbizonyosodni arról, hogy a ház körüli vízben, kerti tóban valóban fejlődnek-e csípőszúnyog-lárvák. Ha pedig egy szokatlan szúnyogfajra leszünk figyelmesek, az Ökológiai Kutatóközpont oldalán tájékozódhatunk.

A Culinex Tab Plus szúnyoglárva-irtó tabletta biológiai készítmény kizárólag a csípőszúnyog-lárvákat pusztítja el.

A készítmény 24 órán belül fejti ki hatását és elegendő a kezelést követő egy hét múlva ellenőrizni a csípőszúnyog-lárvák újbóli megjelenését.

Kiemelt kép: unsplach.com