Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 20. szombat | Tivadar napja

Szentistvántelepi Általános Iskola

 

Szentistvántelepi Általános Iskola


telepi_suli

 

Intézményvezető: Németh Rita

Törzsszám: 653981
OM azonosító: 032408

Elérhetőségek:

2011 Budakalász, Martinovits utca 9.

Tel: +36 (26)  340 209
Fax: +36 (26)  540 162

Az iskola honlapja
titkarsag@szentistvantelepi-iskola.hu

Iskolánk szűkebb környezete, Szentistvántelep, a mintegy 80 éve létesült településrész ma is őrzi tágasságát és arányosságát, ahogy annak idején 1923-ban tervezői megálmodták. Aki tavasszal jár itt először ámulva csodálhatja a természeti szépségek tobzódását, az út fölé hófehér cseresznyefa koronák hajolnak, a távolban a Pilis vonulatai kéklenek, a kertekben tavaszi virágok nyílnak. A környék harmóniája és barátságos légköre ideális működési háttere az iskolának.

Egészséges életmód, sport

A délutáni sportfoglalkozások gazdag kínálattal várják tanítványainkat, így van gyerektorna, kosárlabda, röplabda, ugrókötél. Helyben tudjuk biztosítani a gyógytestnevelési ellátást, továbbá van diáksportkör, úszásoktatás, országos futóversenyek, sítábor, vízitúra és hétvégi kirándulások szolgálják a sport és mozgás megszerettetését. Népszerűek a tanév végén megrendezésre kerülő sportnapok, amelyeken minden tanuló és nevelő részt vesz, még a szülőket is bevonjuk a versengésbe.

Számítástechnika

Tanulóink informatika szakkörön és az e-Magyarország pont szolgáltatás igénybevételével bővíthetik számítógépes ismereteiket, készülhetnek az internet segítségével a másnapi órákra.

Természetvédelem

Kiemelt programunk a környezeti nevelés, 2007. júliusától iskolánk tagja az Ökoiskolák hálózatának. Tanulóink évről-évre erdei iskolában, országjáró kirándulásokon, környezetvédelmi táborozásokon vesznek részt. Szünetben tágas udvar és az árnyas fák, fajátékok várják a futkározó gyerekeket.

Művészeti nevelés

A kultúra értékközvetítő, személyiségformáló hatása meghatározó szerepet tölt be a művészeti nevelés megszervezésében, így a rajzszakkör, a kézműves foglalkozások és a színjátszókör munkájában.

Az 1-3. osztályokban szakköri keretekben kezdődik az idegen nyelvvel való ismerkedés. Legfontosabb a nyelvvel való kreatív, örömteli foglalkozás. A tanulók hasznos előismereteket szereznek a kötelező nyelvtanulás bevezetése előtt, közben arra is fény derül, hogy kinek van szüksége könnyítésre a tanulásban.