Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. október 16. szombat | Gál napja

Telepi Óvoda

 

Telepi Óvoda


Óvodavezető:

Márkus Mónika

Törzsszám: 653992

Elérhetőségek:

2011 Budakalász, Mályva u. 1
Tel: +36 (26) 340 556
Fax: +36 (26) 540 410
Mobil: +36 (70) 319 2350

tovi01@t-online.hu
www.telepiovoda.hu

Óvodánk, a budakalászi Telepi Óvoda 2006-ban ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Az emeletes, hét csoportos épületben 175 kisgyermek elhelyezése biztosított. Az óvoda vonzáskörzete a község teljes területe. A felvételre jelentkező gyermekeket életkoruk alapján kis-, középső- vagy nagycsoportban helyezzük el.

Óvodánk tágas, világos csoportszobákkal, gyermeköltözőkkel, mosdókkal hatalmas játszó udvarral és tornaszobával rendelkezik.Minden csoportszobában megtalálhatók a gyermekek életkorának, képességeinek megfelelő játékeszközök.

Az óvodások testi edzettségének, egészséges életmódjának alakítását a füves és aszfaltozott udvarrész is segíti. A tágas udvarrészeken elhelyezett udvari játszóeszközök (homokozó, mászóka, csúszda, hinta) gazdag mozgás- és játéklehetőséget kínálnak. Legfontosabb feladatunknak, hogy a hozzánk járó gyermekek jól érezzék magukat az óvodában, gyermekszerető, vidám, kiegyensúlyozott, biztonságos környezetben fejlődjenek.

Nagy gondot fordítunk az óvodában töltött idő tartalmassá tételére. Változatos tevékenységekkel tartjuk ébren a gyermeki érdeklődést. Nevelőmunkánkat a Helyi Óvodai Program (HOP) alapján végezzük. A gyermekek legfőbb, legalapvetőbb tevékenysége a játék. A játékon keresztül sajátítanak el rengeteg ismeretet. Nevelő – fejlesztő munkákat a gyermeki érdeklődésre alapozzuk, játékba ágyazva, játékos formában szervezzük.

Törekvésünk, hogy a gyermekek saját fejlődési ütemüknek és az életkori sajátosságaiknak megfelelően fejlődjenek és 6 – 7 éves korukban alkalmassá váljanak az iskolai élet megkezdésére.A szülőkkel őszinte, harmonikus, közvetlen kapcsolat kialakítására törekszünk, melynek alappillére a kölcsönös bizalom, segítségnyújtás, tájékoztatás. Számítunk a szülők aktív részvételére, támogatására rendezvényeinken, programjainkon (Őszi családi délelőtt, kirándulások, farsang, nyílt nap).

Leendő óvodásainknak és szüleinek tavasszal „játszó délelőtt”-öt rendezünk, ahol ismerkedhetnek az óvodával, óvó nénikkel, kipróbálhatják az óvodai játékokat.A Budakalászi Óvodásokért Alapítvány – óvodánk alapítványa – a szülők, támogatók anyagi segítségével – a gyermekek óvodai életének színvonalasabbá tételére ad lehetőséget. Az alapítvány számlavezetője a budakalászi Takarékszövetkezet (Petőfi tér.), számlaszáma: 65700079 – 10128413 – 00000000.

Óvodánk COMENIUS I. kiépített minőségfejlesztési rendszerrel rendelkezik, melynek célja a partnerközpontú működés.