Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Telepi Óvoda

 

Telepi Óvoda


Óvodavezető:

Óvodavezető: Márkus Mónika

Törzsszám: 653992

Elérhetőségek:

2011 Budakalász, Mályva u. 1

Tel: +36 (26) 340 556

Mobil: +36 (70) 319 2350 – óvodavezető

               +36(70) 653-4316 – óvodatitkár

E-mail: telepiovi@budakalasz.hu

A Budakalászi Telepi Óvoda 1976-ban nyitotta meg kapuit, akkor még hatcsoportos óvodaként. Belső átalakításoknak köszönhetően a nyolcvanas évek végétől hét, 2008-tól immár nyolc csoporttal, több mint 200 kisgyermek ellátásáról gondoskodunk. Az óvoda vonzáskörzete a város egész területe; a jelentkezőket életkoruk alapján homogén (kis- középső-, nagy-) csoportokban helyezzük el.

A kétszintes épületben világos csoportszobák, tágas kiszolgáló helyiségek és tornaszoba áll a gyerekek rendelkezésre. Hatalmas, jól felszerelt játszóudvarunkon KRESZ-pálya, és 2012-től OVI-FOCI multifunkciós pálya is hozzájárul óvodásaink mozgásigényének kielégítéséhez.

Nevelésünket gyermekközpontúság jellemzi, igyekszünk megteremteni azt a környezetet, amiben a gyermeki személyiség kibontakozhat, ezért tartjuk fontosnak az otthonos, biztonságos légkört, a felnőtt bátorító jelenlétét, az egyéni utakat segítő támogatását.

Óvodásaink legalapvetőbb tevékenysége a játék. Pedagógiai programunk lényege, hogy nevelő–oktató munkánkat a gyermeki érdeklődésre alapozzuk, játékba ágyazva, játékos formában, cselekedtetésen keresztül valósítjuk meg. Kiemelt figyelmet fordítunk a differenciált, egyéni fejlesztésre, valamint a különleges bánásmódot igénylő gyerekekre. Ebben a munkában óvodapedagógusainkat, gyógypedagógus és logopédus szakemberek, valamint pedagógiai asszisztensek is segítik.

Törekvésünk, hogy a gyermekek saját fejlődési ütemüknek és az életkori sajátosságaiknak megfelelően fejlődjenek és 6 – 7 éves korukban alkalmassá váljanak az iskolai élet megkezdésére. Ennek érdekében a szülőkkel őszinte, harmonikus, közvetlen kapcsolatot alakítunk, melynek alappillére a kölcsönös bizalom, segítségnyújtás, tájékoztatás.

Számítunk a szülők aktív részvételére, támogatására rendezvényeinken, programjainkon is.

Leendő óvodásainknak és szüleinek tavasszal több tájékozódási és ismerkedési lehetőséget biztosítunk, amikor kipróbálhatják az óvodai játékokat, és választ kaphatnak óvodakezdéssel kapcsolatos kérdéseikre.

A Telepi Óvodásokért Alapítvány – óvodánk alapítványa – a szülők, támogatók anyagi segítségével – a gyermekek óvodai életének színvonalasabbá tételére ad lehetőséget. Az alapítvány számlavezetője a budakalászi Takarékszövetkezet (Petőfi tér.), számlaszáma: 65700079 – 10128413 – 00000000.

További, részletes információ a www.telepiovoda.hu oldalon található.