Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 21. kedd | Benedek napja

Hírek

 

Iskolaérettségi kérvényezés január 15-ig

2021. január 12.

Már csak néhány napig, január 15. péntekig lehet benyújtani a további egy év óvodára vonatkozó szülői kérelmeket. A benyújtás történhet online ügyfélkapun keresztül és postai úton is. Utóbbi esetén a feladás dátuma legkésőbb január 15-i lehet.

A szülői kérelemhez bármilyen egyéb, a szülő által relevánsnak tartott dokumentum csatolható. Legtöbben az óvodától, a pedagógiai szakszolgálattól, sokan logopédustól, védőnőtől, gyerekorvostól kérnek igazolást annak érdekében, hogy gyermekük fejlettségét, iskolaérettségének hiányát igazolják.

A beadott kérelemnek három lehetséges elbírálása van:

  • helyt hagyó határozat a benyújtott iratok alapján; a gyermek maradhat az óvodában még egy évet
  • teljes eljárás lefolytatása: behívják a gyermeket a pedagógiai szakszolgálathoz és az ott lefolytatott vizsgálat alapján döntenek
  • elutasítás a beadott papírok alapján: az eddigi tapasztalatok alapján ilyen nem szokott előfordulni

A tavalyi és az idei első hét tapasztalatait a Szülői Hang közössége gyűjtötte össsze. Sajnos az Oktatási Hivatal nem adott ki sem segédletet a szülői kérelmek kitöltéséhez, sem egyértelmű iránymutatást, hogy milyen dokumentumok csatolása vihet közelebb ahhoz, hogy a szülő által preferált óvodában maradást a döntéshozók engedélyezzék.

A Szülői Hang weboldalán sok fontos információt találnak az érdeklődők ide kattintva, Facebook csoportjukban pedig rengeteg tapasztalatot lehet olvasni a már beadott és sok esetben elbírált kérelmekkel kapcsolatban.

Még most sem késő intézkedni, akár egyetlen szülői kérelemmel elérhető, hogy a gyerek számára kedvező döntés szülessen. Sok sikert és kitartást kívánunk az érintett szülőknek!

Forrás: www.szuloihang.hu