Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 24. szerda | Kincső, Kinga napja

Hírek

 

Ismét hőségriasztás, péntekig tart a szaharai idő

2021. július 14.

Csütörtök éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos – írja a katasztrófavédelem közleménye. Másodfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán rekorddöntő meleg lesz, országszerte 3538 fok környékére emelkedik a hőmérséklet; keleten, Csongrád-Csanád és Békés megye egyes részein pedig ennél is magasabbra fokozódik a forróság és akár 40-41 fok is lehet.

Forrás: Shutterstock

Csütörtökre egy hidegfront hatására csökkenhet a hőmérséklet, a gomoly- és fátyolfelhők mellett napközben 28-34 fok közé melegszik fel a levegő.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy figyeljen oda a bőséges folyadékfogyasztásra. Érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között lehetőség szerint árnyékba kell húzódni. A szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen, írják a közleményben.

A meleg az egészséges szervezetekre is rossz hatással van, bárkinél okozhat kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. A légkondicionálóval felszerelt helyiségek listáját meg lehet találni a katasztrófavédelem honlapján.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Borítókép: Shutterstock

További információ:

Csütörtök éjfélig másodfokú hőségriasztás – Katasztrófavédelem tájékoztatása

További hasznos információk hőség idején – Katasztrófavédelem tájékoztatója