Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Itt a hideg!

2018. november 28.

A hideg idő beköszöntével különös figyelmet érdemelnek idős szeretteink, hozzátartozóink, szomszédaink. Egy jó szónak, egy odafigyelő tekintetnek most különös jelentősége van. Egy forró teán, egy meleg takarón, egy tál levesen, vagy csak egy rövid beszélgetésen is sok minden múlhat.

A Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztatójában szintén kiemeli a veszélyekkel kapcsolatos lényeges tudnivalókat. A télre való felkészülés időszakában különös figyelmet kell fordítani a kihűlés és fagyási sérülések megelőzésére. Fontos, hogy a kihűlés veszélye nem csak a szabadtérben áll fenn, hanem belső térben is, ha tartósan 14 fok körüli hőmérsékleten tartózkodunk – főleg idősek betegek, mozgásukban korlátozottak esetén. A hőmérséklet csökkenés és a halálozás összefüggése kimutatható. A havazással és jegesedéssel hirtelen megnő a töréssel járó balesetek aránya. A kihűlés veszélyének vannak kitéve azok, akik koruk, fizikai, szellemi állapotuk miatt nem képesek reálisan felmérni a szélsőséges időjárás veszélyeit. A kritikus időszakban fordítsanak kiemelt figyelmet a veszélyeztetettekre, illetve kihűlés, fagyás észlelése esetén, gondoskodjanak kezelésükről, biztonságba helyezésükről.

Háziállatainkra is figyeljünk jobban oda, kedvenceinket éjszakára engedjük be fűtött helyre, befagyott vizüket cseréljük folyamatosan.