Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Januártól használhatják a gyerekek az új tantermeket és az ebédlőt Szentistvántelepen

2017. november 07.

A Szentistvántelepi Iskolában nyáron kezdődtek meg a korszerűsítési és bővítési munkálatok. Az iskola bővítését a megnövekedett gyermeklétszám tette szükségessé. Az intézményben az ebédlő szintráépítésével négy új tanterem, tanári szoba és mosdók létesülnek. A fejlesztést 114 millió forint állami forrásból a Nemzeti Sportközpontok (NSK) koordinálja, az építkezés kivitelezője pedig a Primogen Kft. A szintráépítést végző vállalkozó az épület statikai biztonságának fokozása érdekében többletelemeket épített az épületbe a nyár folyamán, ezért változott a kivitelezési határidő. A korábban megadotthoz képest várhatóan december végén készül el a beruházás. A gyermekek étkezését addig az iskolaudvaron beüzemelt mobil étkezőben biztosítják.

Az új szint építése mellett saját forrásból Budakalász Város Önkormányzata finanszírozza az iskolai ebédlő korszerűsítését, melynek értéke 13 millió forint.  A két fejlesztés egyidejűleg zajlik az intézményben.

A kivitelező tájékoztatása szerint a nyílászárók már a helyükön vannak, elkészült a zárófödém és a tető, emellett hamarosan befejeződik az épületgépészeti munka is. Jelenleg a bádogozás, a tetőcserepek elhelyezése, valamint a hidegburkolás zajlik. Az épület külső szigetelése 90 %-ban elkészült és a falak külső színezését is mihamarabb – a rossz idő beállta előtt – szeretnék kezdeni.

A gyerekek és pedagógusok várhatóan januártól vehetik birtokba a szép új tereket és zavartalanul folyhat az iskolai élet tovább.