Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. október 16. szombat | Gál napja

Hírek

 

Jelentős dugók várhatók a 10-es út pilisvörösvári szakaszának felújítása miatt

2021. szeptember 20.

A Magyar Közút Zrt. újraaszfaltozza 10-es út majdnem teljes vörösvári szakaszát a Kodály Zoltán utca és az Attila utca között, mintegy 1700 méteren. Ezen a szakaszon naponta megközelítőleg 22 ezer gépjármű halad át, így terhelése óriási.

A Közút tájékoztatása szerint az újraaszfaltozást 2021. szeptember 20 – október 1. között végzik. Ennek fázisai a burkolat előkészítése, marása (szeptember 20 – 24.), majd az aszfalt réteg terítése, tömörítése (szeptember 27 – október 1.), végül pedig a felfestések és a fedlapok, víznyelők szintbe helyezésével zárul a munka. A beavatkozás időtartama alatt forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra, illetve sebességkorlátozásra kell számítani.

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a régióban közlekedők jelentősen megnövekedett menetidővel kell, hogy kalkuláljanak! Alternatív útvonalként Pilisszentiván – Solymáron keresztüli kerülőút javasolt, de itt is intenzív forgalomra számíthatnak az autózók. A 3,5 tonna fölötti tehergépjárművek forgalma továbbra is a 10-es út karbantartással érintett szakaszán bonyolódik. Mindenképpen javasolt tehát alternatív közlekedési módok, a tömegközlekedés, elsősorban a vasúti közlekedés használata, illetve aki teheti válassza, kérje a karantén időszaka alatt már bejáratott otthoni munkavégzést. – áll a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal közleményében.

Érintett szakasz: A 10 számú főút 18+000 – 19+745 km szelvényei között, tehát Pilisvörösvár Fő utca a Kodály Zoltán utca és Attila utca közötti 1745 m-es szakasza.