Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Jelezte az Önkormányzat a MÁV-HÉV Zrt. felé a problémákat

2018. június 08.

A MÁV-HÉV Zrt. tavaly kinevezett új vezetői tárgyaláson jártak Rogán László polgármesternél. A H5-ös HÉV-vel kapcsolatos helyi üzemeltetési, fejlesztési és karbantartási kérdések képezték a megbeszélés fő irányvonalát. Sánta Zoltán üzemeltetési vezérigazgató helyettes, Hájas Róbert vezérigazgató főtanácsos és Dr. Bokori Balázs stratégiai és fejlesztési vezérigazgató helyettes nyitott volt a városvezetés megfogalmazott kérdéseire. A polgármester a következő témákat vetette fel:

Általános fenntartással kapcsolatos felvetések, kérések:

– A rézsűkben, a HÉV egyéb területein a növényzet rendszeresebb nyírása annak érdekében, hogy folyamatosan rendezett legyen a környezet.

– A Budakalász megálló területének rendezése, különös tekintettel a volt rakodórampára, fenntartóműhelyekre, állomáshoz vezető kockaköves útra, illetve az állomásépület előtti terület vízelvezetésére.

– A Lenfonó állomás épületének hasznosítása, annak érdekében, hogy ne álljon üresen.

– P+R parkoló építése a MÁV-HÉV tulajdonában lévő területen a Budakalász, valamint a Szentistvántelep megállóhelyeknél. A beadott P+R parkolók megépítésével kapcsolatos pályázat kedvező elbírálásában szintén pozitív lenne a segítő közreműködés, hiszen, ha Budakalász nyer, a megállók környezetének rendezéséhez is hozzájárulhat.

Üzemeltetéssel kapcsolatos felvetések

– A Budakalász megállónál telepített, biztosítóberendezések elhelyezésére szolgáló zöld lemezkonténer településhez méltó megjelenésűvé tétele. A megjelenésre a főépítész ad majd javaslatot.

-A Lenfonó megállók áthelyezésével kapcsolatos korábbi igény fontosságát most is hangúlyozták a vezetők. Az áthelyezés esetén a szerelvények az átjáró után állnának meg, tehát a Budapest útirány felszállóhelye a patak felé esne, a Szentendre útirányé pedig a Kárpátok őre szoborhoz közel. Ezzel csökkenthető lenne a piros jelzés ideje, és ezáltal növekedne a csomópont áteresztőképessége.

A közlekedési vállalat új vezetői megfontolják az elhangzott felvetéseket és középtávon ígértek ezekre vonatkozó megoldást. Emellett újszerű kapcsolattartást és kommunikációt ígértek a budakalászi önkormányzattal. Az elért eredményekről a jövőben is tájékoztatást nyújtunk.