Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. szeptember 25. hétfő | Eufrozina, Kende napja

Hírek

 

Jó kezekben vannak a gyermekeink — pedagógusnapi köszöntő és díjátadás Budakalászon

2023. június 02.

Június első napján hangulatos pedagógusnapi köszöntőt tartott Budakalász városa a Faluház udvarán. A hagyományokhoz híven ezen a délutánon ismerték el a helyi köznevelésben dolgozó pedagógusok, szakemberek munkáját, és átadták a „dr. Milosevits Péterné Budakalász közoktatásáért”, valamint a „Budakalász kiváló pedagógusa” díjat.

Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes köszöntő éneke után dr. Göbl Richárd polgármester mondta el ünnepi beszédét. Kiemelte: felelősségteljes, mindennapi kihívásokban bővelkedő hivatás a pedagógusoké, akiknek a munkája nem ér véget a kicsengetéssel. A tudás közvetítésén túl még sok feladat jut a tanároknak, tanítóknak, és nem elég eljutni az elméhez, el kell jutni a szívekhez is.

Az idei meglepetés műsort a Jazzformers együttes adta, majd díjátadások és köszöntők egész sora következett. Már több éves hagyomány, hogy a pedagógusnapon adják át a helyi köznevelésben dolgozó pedagógusok, szakemberek munkájának elismeréseként a Képviselő-testület által alapított díjakat. A „Budakalász közoktatásáért” díjat az Önkormányzat 2008-ban a Kalász Suli korábbi igazgatónőjéről, dr. Milosevits Péternéről, az ő tiszteletére és emlékére nevezte el „dr. Milosevits Péterné Budakalász közoktatásáért díjnak”. Ezt a díjat idén Dr. Wettstein Andrásné Andrásfalvy Etelka, a Szentistvántelepi Általános Iskola tanára vette át.

Dr. Wettstein Andrásné Andrásfalvy Etelka biológia-kémia-dráma szakos tanár 32 évvel ezelőtt költözött a férjével Szentistvántelepre. Mindketten nagycsaládban nőttek fel és természetes volt számukra, hogy ők is nagy családot szeretnének alapítani, így született meg hat gyermekük. Húsz évig volt GYES-en és ezt tartja élete legintenzívebb időszakának. Baba-mama klubot és templomi kórust szervezett, táborokba vitte a helyi ifjúságot. Kialakult az a fiatalokból álló mag, akikből a cserkészek első őrsvezetői lettek. Ezt a komplex, átfogó szellemiséget az iskolai oktatásban és nevelésben a mai napig kiválóan alkalmazza. Tanítványai szeretik, tisztelik, mindig nagy bizalommal fordulnak hozzá. Hatalmas a teherbírása, munkájával minden évben értéket teremt – áll a méltatásban. 

A Képviselő-testület a „Budakalász kiváló pedagógusa” díjat érdemeik elismeréséért, megosztva adományozta Lovas Katalinnak, a Telepi Óvoda óvodapedagógusának és Panyikné Veres Anikónak, a Kalász Suli pedagógusának.

Lovas Katalin 2012 óta a Telepi Óvoda pedagógusa. Nincs nála síró gyerek, csak mosoly és kacagás. Munkáját elhivatottság, magas szakmai színvonal jellemzi, megbízható, alázatos és fáradhatatlan. Az óvodások nevelése-oktatása mellett a munkaközösség vezetőjeként irányítja az épület évszakhoz és aktuális ünnepekhez illő dekorálási munkáit, gyermekvédelmi felelősként ügyel az esélyegyenlőség biztosítására és szükség szerint segítséget nyújt a szociális és/vagy anyagi gondokkal küzdő családoknak. Kifogyhatatlan az energiája, munkáját céltudatosság, körültekintés jellemzi – olvashatjuk a méltatásban. 

Panyikné Veres Anikó 1984 óta dolgozik a magyar közoktatásban. Tapasztalt, igényes, következetes pedagógus, aki 2011 óta lelkes tagja a Kalász Suli tantestületének. Szaktárgyát, a matematikát nagy lendülettel és energiával adja át tanítványainak. Számtalan versenyre készíti fel tehetséges diákjait, akik rendre szép eredményeket érnek el. Tanórán kívül is szívesen segít annak, akinek nehézsége támadt. A reál és a felsős munkaközösség vezetője az intézményben. Ő szervezi az őszi főzőnapot és a Luca-napi kézműves foglalkozást is. Osztályfőnökként is az egyik legmegbízhatóbb pedagógus. Kapcsolata a szülőkkel kiemelkedő, példaértékű közösségeket alakít ki, ami rengeteg tanításon kívüli közös élménynek is köszönhető – áll a méltatásban. 

A díjakat dr. Göbl Richárd polgármestertől és Verebélyi Ákos tankerületi vezetőtől vették át a pedagógusok. „Budakalászra mindig jó jönni, és azt kívánom Önöknek, hogy tartsák meg ezt a színvonalat. Gratulálok a munkájukhoz és az eredményeikhez” – fogalmazott a tankerületi vezető. A pedagógusnapon köszöntötték a Nyitnikék Óvoda búcsúzó vezetőjét, Grünvald Tímeát, aki 11 éve dolgozik az óvodában, amit 2017 óta vezet.

A Képviselő-testület díjain kívül további elismerések is gazdára találtak. A városi oktatási intézmények és alapítványaik képviselői is díjakat adtak át a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak. Az ünnepség utolsó részében külön köszöntötték a közalkalmazotti pályán jubiláló munkatársakat, illetve a nyugdíjba vonuló pedagógusokat. Részükre Forián-Szabó Gergely alpolgármester és Balogh Csaba, a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságának elnöke nyújtott át ajándékot.

„Ha megkérdezik, miért jó Budakalászon élni, az első válaszok egyike az, hogy azért, mert jó kezekben vannak a gyermekeink” – hangsúlyozta Forián-Szabó Gergely alpolgármester a jó hangulatú esemény zárásaként mondott pohárköszöntőjében. A helyi pedagógusok újabb nehéz tanévet zártak, de kiálltak magukért és egymásért, ami talán az egyik legfontosabb dolog napjainkban.

25 éves munkaviszonyát ünnepli ebben az évben:

Bédegné Major Krisztina – Telepi Óvoda

Mendrei Zsuzsanna gyógypedagógus – Patakpart Iskola

Csernus Gábor Alán – Telepi Suli

Bernáth Tiborné – Bölcsőde

Richvalski Gabriella Katalin – Bölcsőde

Kocsisné Varga Nikoletta Alexandra – Nyitnikék Óvoda

Kispálné Hoppál Hajnalka – Zeneiskola

Sütő Lajos – KKMHK

Tóth Éva – Kalász Suli

30 éves munkaviszonyát ünnepli ebben az évben:

Kocsis Katalin – Telepi Suli

Bera Zsolt – Zeneiskola

40 éves munkaviszonyát ünnepli ebben az évben:

Bodolainé Sipos Éva – Telepi Óvoda

Kissné Somogyi Márta – Telepi Óvoda

Varga Babetta – Telepi Óvoda

Barcza Lászlóné – Telepi Suli

A nyugdíjba vonulók:

Bodolainé Sipos Éva – Telepi Óvoda

Kissné Somogyi Márta – Telepi Óvoda

Varga Babetta – Telepi Óvoda

Barcza Lászlóné – Telepi Suli

Burgyán Attila – Telepi Suli

Mikus Ferencné – Bölcsőde

Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes

Dr. Göbl Richárd polgármester ünnepi köszöntője

Nagy sikert aratott a Jazzformers együttes műsora

Dr. Wettstein Andrásné Andrásfalvy Etelka

Lovas Katalin, Panyikné Veres Anikó, dr. Göbl Richárd polgármester és Verebélyi Ákos tankerületi vezető

A Nyitnikék Óvoda búcsúzó intézményvezetőjét, Grünvald Tímeát is köszöntötték

Forián-Szabó Gergely alpolgármester pohárköszöntője

Fotók: Szabó Zoltán