Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 09. szombat | Natália napja

Hírek

 

Jól halad az Idősklub bővítése

2019. július 04.

Budakalászon az idős korosztályra is közösségünk értékes tagjaiként tekintünk. Fontos, hogy kiegyensúlyozott, aktív életet éljenek. A nappali intézmény közösségi programoknak, közös étkezéseknek ad helyet. Az önkormányzati fenntartású intézmény és az udvar mintegy 28 millió forintból újul meg nyár végéig. Az épület energetikai korszerűsítése után a nyár folyamán az épület kívülről-belülről is megújul, kibővül. 

Rogán László polgármester és Ercsényi Tiborné alpolgármester ellátogattak az Idősklubba, amelynek felújítása, berendezése szépen halad. Az épület felújítása során kiderült, hogy az udvart is érdemes lenne felújítani. Ezért plusz költség bevonásával ezt a részt is átalakítják, az újraburkolás mellett zöld és virágos felületeket is kialakítanak majd. A kertbe térköves burkolat kerül, erre mobil medencét is fel lehet majd állítani. A terasz műanyag és fa kompozit burkolatot kapott. A felújítás után egy tágasabb, kényelmesebb, esztétikusabb közösségi tér várja majd a klubtagokat. A tagok jó hangulatban fogadták a városvezetőket. Rogán László polgármester a látogatás alkalmával elmondta, hogy „öröm látni, hogy időseink milyen vidáman, tartalmasan, kedves társaságban töltik el szabad óráikat. Célunk, hogy minél több kalászi szép és jó körülmények között tölthesse idős éveit.”

A munkálatok április közepén kezdődtek el a szükséges bontásokkal, a régi burkolatok eltávolításával. Ez után következett a döngölt földalap felváltása szigetelt betonnal, majd a falakra új burkolatok kerültek. Ahol szükséges volt, kicserélték a nyílászárókat hőszigetelt ajtókra és ablakokra. Az új ebédlőfunkciónak megfelelő helyiségeket már megépítették. Az épület színezése is elkészült, megújultak a mosdók, a terasz. Az intézmény kisebbik épületében kap majd helyet az új és korszerű konyha és ebédlő (a korábban itt található Családsegítő Központ év eleje óta a Budai út 31. alatt üzemel). Az átalakítások után 30 fő is kényelmesen étkezhet majd egy térben. A nagyobb épületben pedig a korábbi konyha területét is felhasználva egy központi elhelyezkedésű közösségi teret alakítanak ki.

Az Idősek Klubja idén 18 éves, az intézményt és az ottani tevékenységet teljes mértékben az Önkormányzat finanszírozza. Rogán László polgármester a bejáráson kiemelte: „Az idősek érdekei, közösségi életük és mindennapjaik támogatása kiemelten fontos városi cél. Közös öröm, hogy a város idős polgárait megújult, tágasabb klubépület várja majd szép kerttel, amely sok jókedvű vendég fogadására alkalmas és számos programnak ad majd helyet.”