Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 18. csütörtök | Frigyes napja

Hírek

 

Jövő héttől hétvégente újra látogatható a Szentendrei Kisállatkert

2024. január 24.

Azoknak az állatbarátoknak, kirándulni vágyóknak, akik Budakalásztól nem messze szeretnének egy hasznos és kellemes programot, számukra azzal a jó hírrel szolgálhatunk, hogy csapadékmentes időjárás esetén februártól hétvégente újra látogatható a Szentendrei Kisállatkert és Természetvédelmi Mentőközpont, májustól pedig hét közben is látogatható lesz.

A Szentendrei Kisállatkert és Természetvédelmi Mentőközpont 2020 tavaszán nyílt meg Szentendrén a Skanzen szomszédságában. Az ízlésesen kialakított, tiszta és rendezett helyen látogathatunk háziállatokat, akik közül többen simogathatók. Az egzotikus állatok (kenguru, vörös hiúz, fekete hattyúk és szurikáták), valamint a hazai vadállatok többsége mentett állat. Az állatkert missziója a vadmentés, amivel támogatják a hazai biodiverzitást. Minden állatnak van neve és története, amit a kihelyezett táblákon el is olvashatunk.

 

A belépőjegyekkel, állatok örökbefogadásával, programokon való részvétellel a Szentendrei Kisállatkert Alapítványt gazdagítjuk, hozzájárulva a hazai vadmentéshez.

Az állatkert a gyerekek számára különleges élményt nyújt, egyes állatokat megsimogathatnak, etethetnek, de érdemes követni a Szentendrei Kisállatkert és természetvédelmi Mentőközpont közösségi oldalát is, ahol különböző izgalmas gyermekprogramokról olvashatunk.

A nyitva tartás áprilisig a következőképpen alakul, ám csapadék esetén nem nyitják meg az állatkertet hétvégén sem: