Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 20. szombat | Illés napja

Hírek

 

Kahl és Budakalász 25 éves kapcsolata

2023. szeptember 25.

Vendégeink pénteken érkeztek, és a hétvégi esős időjárás ellenére remek hangulatú programokat tartottak a kalászi testvérvárosi egyesület, a vendéglátó családok és a helyi német közösség tagjaival.  

Kahl a.Main és Budakalász 25 évvel ezelőtt határozta el, hogy testvértelepülések lesznek. A települések polgárai azóta több alkalommal találkoztak, közös kulturális és sportesemények mellett cserediák programok is voltak. A két város testvérvárosi egyesület vezetője, Roland Solatges és Rehák András, Illetve Udo Hammer és Forián-Szabó Gergely alpolgármesterek egy új együttműködési megállapodásban jelezték, törekedni fognak arra, hogy testvérvárosi együttműködés a következő 25 évben is fennmaradjon. A 25 éves jubileum a Magyar Posta közreműködésével a filatélia-történelem részévé is vált, mivel egy személyes bélyeg is született ebből az alkalomból.

Udo Hammer, Roland Solatges, Rehák András és Forián-Szabó Gergely a Kalászi Kultúr Piknik alkalmával szándéknyilatkozatot írtak alá a további együttműködésről.

A 25 éves jubileum a Magyar Posta közreműködésével a filatélia-történelem részévé is vált, mivel egy személyes bélyeg is született ebből az alkalomból.