Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Korszerű módon mutatjuk be a beruházásokat

2017. május 10.

Több nagy volumenű beruházás is zajlik a városban, melyekről folyamatosan hírt adunk. A korszerű technikai megoldásoknak köszönhetően az egyes fejlesztések folyamatáról hamarosan gyorsított összefoglaló felvételeket, úgynevezett time-lapse kisfilmet is bemutatunk majd. Ezzel a módszerrel megfigyelhetjük, ahogy egy hosszabb építési idejű létesítmény néhány perc alatt szinte kinő a földből.

Idén az első nagy jelentőségű projekt a sétány építése az Omszk parkban, melyet egy új technikai vívmánnyal követhetünk nyomon. Time-lapse kamerának nevezik azt a speciális képi rögzítő eszközt, melyet a tónál a szakemberek már fel is szereltek. A time-lapse felvétel során valójában a szerkezet bizonyos időtartamonként készít egy fényképet és ezen fényképek sorozatából áll össze a mozgókép. A kamerát úgy állítják be, hogy az építési munkálatok lépésről lépésre nyomon követhetőek legyenek. A fejlesztés befejeztével egy felgyorsított idejű kisfilmet tekinthetünk majd meg a teljes folyamatról.timelapse kamera

Ilyen time-lapse kisfilmet készítenek a többi fejlesztésről is. Felvételek készülnek majd a Téglási András utca építéséról, a Szentistvántelepi Általános Iskola szintráépítéséről, a Budai út rekonstrukciójáról valamint az Erdőhát utca új járdájának megépítéséről.

Az új általános iskola építési munkálatairól egy valós idejű 24 órás közvetítést is tervez a város, melynek során akár karosszékünkből is figyelhetjük az eseményeket.

Korábban a Széll Kálmán tér rekonstrukciójánál is ezt a módszert használták az átalakítási folyamat bemutatására. Az erről készült kisfilmet -tájékozódásul a rögzítési módról- megtekinthetik a következő linken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RfM3IDEn6EQ