Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. november 29. kedd | Taksony napja

Hírek

 

Kapacitást bővít a DMRV

2022. augusztus 09.

Az Európai Unió támogatásával, a  Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 20 Duna parti település, köztük Budakalász ivóvízellátásának kapacitásbővítése, illetve az ivóvíz törzshálózatának rekonstrukciója. A vízhálózat felújítására és a kapacitás bővítésére városunknak hatalmas szüksége van.

Az idei aszályos nyáron már kétszer volt vízkorlátozás Budakalászon és a környező településeken. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy jellemzően a vízdíjba nem kalkulálják bele a hálózat karbantartási munkálatait, így ezek a munkálatok rendszeresen elmaradtak. A vezetékek átlagéletkora 35 év, de találunk 60 éves csöveket is a földben, a 70-es évek óta pedig megduplázódott a város lakossága. A múlt héten a Schmidt ház előtt csőtörés rongálta meg a Budai utat, a munkálatok a fél útpályát elfoglalták, történt mindez a vízkorlátozás alatt, de az azt megelőző héten is számoltunk be csőtörésről.

A programról bővebben a DMRV Zrt. oldalán olvashat. A városunkat érintő munkálatokkal kapcsolatban megkerestük a szolgáltatót, így a várható munkálatokról bővebben is beszámolunk.