Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Jó helyre, jókor érkezett a tűzifa

2018. december 30.

A veszélyessé vált, öreg fákat folyamatosan eltávolíttatja a város területéről az Önkormányzat, így az év folyamán nagyobb mennyiségű fa halmozódik fel minden évben. A kivágott példányokat új facsemetékkel pótolják.

A deponált, felaprított hasábokat tűzifaként jól lehet hasznosítani. Az Önkormányzat segíteni szeretne a nehéz sorsú budakalásziaknak, így a rászorulók igényt nyújthatnak be a tűzifa készlet erejéig. A darabolt fát az Önkormányzat kiszállíttatja és lerakatja a helyszínen.

A napokban több nehéz sorsú család is részesült a támogatásban. A kiszállítást végzők beszámolója szerint örömmel fogadják a támogatottak az adományt. Jellemzően idős, nagycsaládos vagy leszázalékolt budakalásziaknál járnak. Forró teát, vagy csak egy jó szót mindig kapnak a lerakodásért.

A városközpontban egy család három generációjának nyolc tagja él együtt kis helyen, szűkös körülmények közt négy gyermekkel. Számukra nagy segítség a kapott tűzifa.

Egy másik szentistvántelepi időskorúnak, háztartásbeli nyugdíja mellett szintén nagy szüksége volt a tűzifa támogatásra. Otthonában négy generáció hat tagja él.

A Berdó városrészben élő idős hölgy is nagyon várta a szállítmányt. Házát egy régi nyaraló szigetelésével alakították ki, így a lakás hőmérséklete nem mindig egyenletes. A tűzifa itt is jó helyre, jókor érkezett.