Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 21. szerda | Eleonóra napja

Hírek

 

Kati meghalt!

2022. november 17.

Wágnerné Klupp Katalin ma hajnalban, váratlanul meghalt. A Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület alapítóját, a kalászi német közösség vezetőjét, a budakalászi németek történetének kutatóját, Budakalász díszpolgárát a város saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról beszámolunk.

A Hírmondó októberi számában megjelent interjúban így emlékezett: „Most ünnepeltük a férjemmel és a családommal az aranylakodalmunkat. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi évtizedet éltünk egymás mellett.

A cikkben köszönetet mondott azért is, hogy 50 éven át dolgozhatott a budakalásziakért, és az egyesületben évtizedeken keresztül a helyi német közösségért, a hagyományok és a kultúra ápolásáért (szomorú volt látni, hogy az interjú kapcsán az elismerő hangok mellett milyen stílusú és tartalmú kommenteket kapott a mindig mosolygós, mindenkinek segíteni kész ember).

Kati különös figyelmet szentelt a Kalászról elűzött sváb családokkal való kapcsolattartásra, a kitelepítés emlékezetének életben tartására. Januárban lett volna 69 éves, hatalmas űrt hagy maga után.

Búcsúztatásáról a családdal való egyeztetés után fogunk beszámolni.