Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Katona Sándorné Margit néni emlékére

2019. április 17.

Szomorú hír kapcsán búcsúzik a család:

„Mély fájdalommal tudatom, hogy drága nagymamám, Katona Sándorné, a Budakalászi Általános Iskola Margit nénije április 7-én, méltósággal viselt hosszú szenvedés után 90. életévében elhunyt. Emléke szívünkben örökké él! Író Zsuzsanna”

Búcsúzik a kollégák nevében Földi Ilona, Cila néni:

„Katona Sándorné Schieszl Margit 1930-ban született Budakalászon, és itt is élte le egész életét. Első munkahelyét tanítóként foglalta el szülőfalujában 1953-ban. Feladata a napközi otthoni élet alapjainak kialakítása, a gyermek – szülő – iskola összhangjának megteremtése volt. A nehéz sorsú gyermekek és családjuk felkarolását a legfontosabb feladatai közé sorolta: hosszú évekig ifjúságvédelmi felelős volt. Osztályfőnökként eredményesen dolgozott, tanulóival még a nyári szabadsága terhére is törődött. Munkáját az iskolavezetés méltányolta, hivatalos elismerést is kapott, többek között Miniszteri Dicséretben részesült. Az iskolai munkaközösségek feladataiból példamutatóan vette ki a részét, fiatal kollégáit szakmailag segítette. Évekig a helyi pedagógus szakszervezet vezetője volt. A község munkájában tanácstagként vett részt. Családjában – férje halála után – az első számú összetartó erő lett. Gyermekei közül – Mária és Sándor – főként leányát „fertőzte meg” a szakma szeretetével: ő is tanító lett, aki iskolaalapító igazgatóként vonult nyugdíjba. Margit néni nyugdíjas éveiben a korábbi egészségi problémái felerősödtek. Családja szeretettel és gondoskodással vette körül, különösen lánya és veje hozott sok áldozatot. Most, hogy eltávozott közülünk, megállapíthatjuk: gazdag és teljes életet élt. Nemcsak szakmájában teljesedett ki, hanem látta felnőni unokáit, cseperedni dédunokáit is.

Drága Margit néni, emlékét szeretettel és tisztelettel őrző kollegái nevében búcsúzik Földi Ilona, aki személyes hálával is tartozik.”

Temetése április 17-én 14 órakor lesz a Kisovác utcai Római katolikus temetőben.