Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Kedd délután elindult az első adományokat szállító autó a Faluházból

2022. március 02.

Tegnap délután elindult az első adományokat szállító autó a Faluházból az ukrajnai bajbajutottak megsegítésére.

Szép számmal gyűltek össze az adományok a Faluházban, amit ezúttal is köszönünk Budakalász lakosságának! Tegnap kora délután érkezett meg a Katolikus Karitász Orvosmissziójának autója, hogy elszállítsa az addig összegyűlt adományt a Művelődési Házból. Az adományok szortírozásában és pakolásában a Faluház munkatársai és a lelkes önkéntesek segítettek.

A szállítmányok a barabási határra, valamint a kárpátaljai falvakba érkeznek meg. Az Orvosmisszió munkatársa, aki tegnap átadta a budakalászi adományokat a következőről számolt be:

Tegnap késő este értünk vissza. Elég rossz a helyzet, de még nem kilátástalan. Az emberek félnek, nagyon sok magyar kap behívót. Rengeteg férfi hagyta el otthonát, ez csak fokozza a magukra maradt családok félelmét. A boltok szinte mindenhol kiürültek, minimális az utánpótlás és az üzemanyag fogytával hamarosan nem lesz mit enniük, ezért arra kell készülnünk, hogy heteken keresztül folyamatosan biztosítanunk kell a tartós élelmiszereket.

 

A képeket a Katolikus Karitász munkatársa készítette.

A határról érkezett visszajelzések alapján előre csomagolt sajtra, szárazkolbászra, szalámira és meleg gyerekruhára van szükség! Emellett továbbra is várják a tartós élelmiszer adományokat (ha lehet erős bevásárlószatyorban, vagy dobozban), tisztálkodószreket, fertőtlenítőket, gyermekápolási termékeket (pelenka, nedves törlőkendő, popsikrém), felfújható matracokat vagy polifomot. Az adományokat továbbra is a Faluházban gyűjtjük.

A tárgyi adományokon túl az alábbi felajánlásokat várjuk:

– Átmeneti szállás felajánlására

– Adományok és személyek szállítására (az orvosmisszió koordinálásával)

– Önkéntes munkára (adományok pakolása Budakalászon főleg 15-19 óra között vagy a határon)

– Tolmácsolás, lelki segítségnyújtás

– Alkalmi munkalehetőség

Segítségüket az alábbi űrlapon keresztül ajánlhatják fel.