Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Kedden bringás reggelivel várjuk a kerékpárosokat a gáton

2023. szeptember 18.

Az Európai Mobilitási Hét keretében idén is autómentes napokat tartanak Budakalászon. A szeptember 22-ig tartó rendezvénysorozat célja a társadalom környezettudatosságának erősítése. A színes program része az immár hagyományos bringás reggeli is: kedden 6:30 és 9:00 óra között várjuk az arra kerékpározókat a gáton.

Szeptember 19-én, kedden 6:30 és 9:00 óra között reggelivel várjuk a biciklivel munkába, iskolába vagy akár óvodába igyekvőket a gát Sport utcai részén, ahol könnyebben csatlakozhatunk a bicikliútvonalakra és kevesebb autóval találkozhatunk. Akik megállnak néhány percre, különböző sós és édes finomságok közül választhatnak. A szervezők férfias reggelivel is készülnek, kolbásszal, sajttal, paradicsommal és kiflivel, de lesz kakaós csiga, müzli szelet, gyümölcslé, kávé és tea is.

Az első bringás reggelit 2020 nyarán szervezte meg az Önkormányzatunk. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a testmozgást, valamint a fenntartható és környezetbarát közlekedést Budakalászon. Mindenkit szeretettel várunk!

Az Európai Mobilitási Hét további budakalászi programjai

Szeptember 20. szerda – Telepi Suli, Nyitnikék Óvoda: aki kerékpárral, Bicibusszal, gyalog vagy Gyalogbusszal jön, ajándékot kap

Szeptember 21. csütörtök – Kalász Suli: városi geocaching

Szeptember 22. péntek – Telepi Óvoda: aszfaltrajzverseny, ügyességi versenyek.