Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 02. szombat | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

Két új zebra a biztonságos gyalogos forgalomért

2019. március 14.

A város kiemelt figyelmet fordít a gyalogosok biztonságára. Különösen fontos szempont ez az oktatási – nevelési intézmények környezetében.

Két frekventált helyszínen tartotta lényegesnek emiatt az Önkormányzat emelni az úton átkelés biztonságát. A Téglási András utca – Szentendrei út kereszteződésében és az Ady Endre utcában tervezett gyalogátkelő létesítése kapcsán már korábban megkezdődött az engedélyezési folyamat. Az illetékes hatóságok pedig mostanra adták meg a szükséges hozzájárulásokat, így az eljárás lezárását követően végre megindulhat a két új zebra kialakítása.

A vállalkozó ma megkezdte a közvilágítás fejlesztését mindkét helyszínen. Az új lámpák korszerű led technológiával biztosítják a szükséges nagyobb fényerőt.

Az Önkormányzat a zebra kialakításhoz szükséges padka-, szegély- és burkolatátalakításokkal is megbízta a kivitelezőt, melynek megvalósítása április közepére várható.  Ezt követően festik majd föl az úttestre a burkolati jeleket és ekkor valósul meg a gyalogátkelőhelyek kitáblázása, a Téglási András utcai helyszínen pedig a nyomógombos átkelő lámpák kihelyezése is.

Mindkét gyalogátkelő a közút kezelésébe tartozó úton helyezkedik el, az építés, a tervezés és az engedélyeés költségeit azonban a kezdeményező Önkormányzat vállalta magára.

A két új gyalogátkelőhely kiépítésével a város a gyalogosok védelmét kívánja növelni.