Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Négyszázezer forint a „Szép kert” pályázat díjazottjainak

2019. május 16.

A gondozott ágyások, a színes virágok, az összefüggő zöldterületek nemcsak dekoratívak, de közérzetjavító, nyugtató hatással is bírnak. A növények frissítik a levegőt, árnyékot adnak, és kisebb állatok élőhelyéül is szolgálnak.

Budakalász Város Önkormányzata a városi, színes virágágyások mellett több hektárnyi zöldfelületet gondoztat. A parkokban, az utak mentén tavaszi-egynyári virágok kerülnek a télen is nyíló árvácskák helyére. Hamarosan a lámpaoszlopokat is újra muskátlik díszítik majd, egészen őszig. A városban korábban és újonnan telepített fafajokról táj-és kertépítész mérnök segítségével számolunk be videósorozatunkban (közösségi oldalunkon és YouTube csatornánkon).

A nagyobb közösségi terek mellett azonban a kisebb közterületek, magánkertek is város díszei: ezért idén is meghirdettük a „Szép kert – gondozott környezet” pályázatot.

Az első három helyezett 2019-ben komolyabb összegű vásárlási utalványt is kap, az emléktábla, illetve oklevél mellé. Az idei pályázat

I. helyezettje 100.000 forintot,
II. helyezettje 60.000 forintot,
III. helyezettje 40.000 forintot költhet el a városban található egyik kertészetben, mind a családi, mind a társasház kategóriában.

A díjakat vásárlási utalvány formájában adjuk át. Nemcsak magánszemélyek, de intézmények, civil szervezetek, vállalkozók – akár csoportosan is nevezhetnek 5 kategóriában:  

1. családi ház
2. társasház
3. intézmények, valamint
4. ipari, gazdasági, kereskedelmi létesítmények és környezetük
5. utca, utcarészek, közterek, kegyeleti helyek.

A jelentkezési lap a bírálati szempontokkal együtt elektronikusan letölthető a város honlapján a Környezetvédelem menüpontban, vagy személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán. Várjuk a szebbnél-szebb fényképeket, biztatjuk a budakalászi kerttulajdonosokat: nevezzenek!  Frissítsék fel kertjeiket a megnyerhető, megvásárolható új növényekkel!