Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. február 28. szerda | Elemér napja

Hírek

 

Kezdődik az iskola!

2018. augusztus 27.

Az új tanév kezdetén a Szentendrei Rendőrkapitányság felhívását tesszük közzé, melyben néhány fontos szempontra hívják fel a gyerek figyelmét, melyeket érdemes betartani a biztonság érdekében.

„Szeptember 03-án minden iskolában becsengetnek…

Új tanév,  van akinek  új iskola,  új barátok, új közösség.  Azonban az odafigyelés, az óvatosság, a biztonság fontossága a régi.

Néhány jótanács annak érdekében, hogy a tanév sikeres, örömteli és biztonságos legyen:

  • Iskolába menet, illetve hazafelé a közlekedési szabályokat minden esetben be kell tartani!  Olyan útvonalon közlekedj, melyet a szüleiddel már bejártál, és amely lehetőleg nem elhagyatott, kihalt. Minden esetben a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat használd!
  • Értékeidet (pl.: mobiltelefon, készpénz stb.) soha ne tartsd jól látható helyen, hiszen ez szemet szúrhat rossz szándékú embereknek!
  • Ismerd szüleid elérhetőségét, telefonszámát, hogy gond esetén el tudd érni őket!  Amennyiben később indulsz haza az iskolából vagy programot szervezel magadnak, értesítsd szüleidet, hiszen ők időre várnak haza.
  • Soha ne szállj be idegen ember autójába, lehetőleg idegen emberrel szóba se állj!
  • Az erőszak soha nem old meg semmilyen problémát, vitát. Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert tettleg, szavakkal vagy az interneten keresztül bántani, sértegetni, megalázni, nevetségessé tenni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.
  • Az interneten nem minden az, aminek látszik. Légy óvatos a közösségi oldalak használatával! Ne tedd nyilvánossá címed, telefonszámod, egyéb személyes adataidat a közösségi oldalakon, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak.
  • Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének ( és néhány középiskolának is ) van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé. Ha problémátok, kérdésetek van, bátran forduljatok hozzá!

Sikeres, biztonságos tanévet kívánunk!

Szentendrei Rendőrkapitányság”