Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Kinek a feladata az ingatlan előtti terület gondozása?

2021. július 20.

Lakossági bejelentés érkezett a Környezetvédelmi és rendészeti irodához, melyben a bejelentő azt kéri, tájékoztassuk a lakosságot arról, hogy az ingatlanok előtti terület gondozása kinek a feladata.

A közösségi együttélés szabályait és ennek elmulasztásának következményeit az önkormányzat képviselő testületének 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete rögzíti, melynek vonatkozó (7. paragrafus a. pontja) szerint

a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki ingatlantulajdonosként az ingatlan előtti járda (ennek hiányában 1 m széles sáv) takarításáról, a járda melletti (zöld)sáv úttestig terjedő területének, a nyílt ároknak és ennek műtárgyainak tisztántartásáról, ápolásáról nem gondoskodik.

A rendelet másik (10.paragrafus 1. bekezédés g.) pontja szerint a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki a tényleges használó, illetve a tulajdonos a járda mellett növő gyom kiirtására, a járdára kinyúló ágak és bokrok szakszerű visszavágására a helyi környezet és természet védelméről szóló 20/2014. (XII.19.) számú önkományzati rendelet 14. paragrafus 4. bekezdésében foglalt kötelezettségének nem tesz eleget.

Borítókép: Tim Photoguy/Unsplash