Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

Kisgyermekes szülők figyelmébe: már lehet pályázni a Meningococcus B elleni védőoltás támogatására

2019. május 06.

Rogán László polgármester március végi nyilatkozatában jelentette be, hogy Budakalászon a 2017. június 1-je után született kisgyermekek szülei önkormányzati segítséget kapnak a fertőző agyhártyagyulladás elleni védekezéshez. A fertőzés akár életveszéllyel is járhat, ezért a védekezés elengedhetetlen. A védettséghez három vakcina beadása szükséges, amelyekért eddig összesen 120.000 forint körüli összeget kellett a gyógyszertárakban fizetni. Az Önkormányzat jelentős kedvezményt ért el az oltásokat forgalmazó cégnél, így az oltóanyagot nagykereskedelmi áron tudja beszerezni. 

A három Bexsero vakcina szülőket terhelő hozzájárulási költsége a harmadára, 37.500 forintra csökken a védőoltásprogramnak köszönhetően.

A programban már részt lehet venni, amelyhez pályázni szükséges. A szükséges nyomtatványok on-line a Budakalasz.hu oldalon az Önkormányzat/Pályázatok menüpontban érhetők el, továbbá személyesen is átvehetők a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán és a védőnőknél. Pályázatot Budakalászon bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt élő szülő, vagy törvényes képviselő nyújthat be, akinek gyermeke 2017. június 1. után született, a pályázat benyújtásakor a második életévét még nem töltötte be, és a védőoltásra a házi gyermekorvosi igazolás alapján jogosult. A pályázat egész évben folyamatosan benyújtható, a „Pályázati adatlap” és a „Támogatott oltóanyag igénylő és igazoló lap” (házi gyermekorvos igazolása) megküldésével. Az eredeti, aláírt dokumentumokat levélben, vagy személyesen nyújthatják be az Ügyfélszolgálaton.

Budakalász előtt az egész országban csak négy település kisgyermekei kaphatták meg támogatással a szükséges három darab vakcinát. Az Önkormányzat Rogán László polgármester által jegyzett levélben értesít minden érintett szülőt a lehetőségről. A polgármester a támogatás bejelentésekor kifejtette, hogy a városvezetés döntése beleillik a „Budakalász – a családok városa” koncepcióba, hiszen településünk egy erős közösség otthona, amelyet családok alkotnak. Reméli, hogy a város rengeteg kisgyermek egészségmegőrzéséhez járulhat hozzá a védőoltásprogramra elkülönített négymillió forintból.

Dokumentumok:

Pályázati adatlap

Igénylő és igazoló lap

Levél az érintett szülőknek

Pályázati kiírás

Adatvédelmi tájékoztató