Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Klímaberendezések a védőnői szolgálat helyiségeiben

2019. július 31.

Az Egészségházat 2013-ban építette az Önkormányzat, a korábbi, elavult rendelőépület helyére. Az épület azóta is magas színvonalú környezetet biztosít a betegeknek és a szakrendeléseknek; a térségben kiemelkedően nívós az egészségügyi ellátásokat biztosító helyszínek között.

A várókba és az emeletre még az építéskor szereltek klímaberendezéseket. Azóta – lévén egyre melegebbek a nyarak, mind több orvos is kérte a berendezések beszerelését rendelőikbe. Nemrégiben a védőnői szolgálat négy helyiségébe is került légkondicionáló: főként a kicsiknek a forróság idején is elengedhetetlen a megfelelő hőmérséklet biztosítása. A korszerűsítés értéke mintegy bruttó 1,1 millió forint.

Az átadás óta több fejlesztés is megvalósult az épületben. Példaként már reumatológiai és mentálhigiénés szakrendelés, valamint vérvétel is elérhető a Házban. Tavaly a pszichiátriai és a reumatológiai, valamint a gyermekorvosi rendelőkbe szereltek be klímaberendezéseket, majd következő lépésben a háziorvosi rendelőkbe és az asszisztensi szobákba. Az elmúlt években több orvosi eszköz beszerzését is támogatta az Önkormányzat: vérképelemző, véroxigénszint-mérő és speciális vérnyomásmérő is segíti már a betegek vizsgálatát.