Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 14. vasárnap | Örs, Stella napja

Hírek

 

Koraszülöttek világnapja a Cseppek Házában

2023. november 17.

A koraszülöttek világnapja alkalmából egy speciális ütőhangszert kapott ajándékba a Cseppek Háza, ami a továbbiakban a fejlesztő munkát segíti.

Budakalászon a Sport utca 3-ban 2004-ben nyitotta meg kapuit a Gézengúz Alapítvány Cseppek Háza fejlesztő intézmény. A ház belső falát díszítő lila szívecskékben több száz, az Alapítvány fejlesztő foglalkozásain résztvevő koraszülött nevét olvashatjuk. A Cseppek Háza működését a világnap alkalmából a Mag Instruments alapítója és vezetője, Szombathelyi Patrik egy handpan ütőhangszer felajánlásával támogatta. Az eseményen részt vett Forián-Szabó Gergely alpolgármester és Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres zenész is.

A Gézengúz Alapítvány orvosigazgatója, dr. Schultheisz Judit elmondta: régi vágya, hogy a handpan ütőhangszer is beépüljön a fejlesztés eszközei közé, ami a Mag Instruments ajándékának és Balogh Sára gyógytornásznak hála, végre megvalósulhat. Balogh Sára egy tanfolyamot is elvégzett annak érdekében, hogy sikeresen használhassák a hangszert a Cseppek Házában.

Cseppek Háza, Budakalász Sport utca 3.

A Mag Instruments ünnepi hangszerbemutató koncertje

A handpan átadásának pillanata