Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Kórházi átszervezés van Kistarcsán, de nem lesznek ellátatlan betegek

2023. szeptember 27.

Frissítés!

A budakalászi felnőttek fekvő- és járóbeteg-ellátásáért felelős kistarcsai Flór Ferenc Kórház egyik belgyógyászati osztálya teljesen leállt. Az elmúlt napokban megjelent sajtóhír szerint másik három (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) osztály is csökkentett kapacitással tud csak működni. A Országos Kórházi Főigazgatóság jelezte: valóban átszervezés van a kistarcsai kórházban, de nem lesznek ellátatlan betegek.

A HVG-ben idézett egészségügyi szakértő azt is jelezte, hogy a kistarcsai helyett azt a Váci Jávorszky Ödön Kórházat kötelezték kardiológiai betegellátására, ahol létszámhiány miatt jelenleg nincs kardiológiai fekvőbeteg-ellátás. Kunetz Zsombor szerint a Pest megyében kieső egészségügyi kapacitások a kieső funkciókat átvevő intézményeket kritikus helyzetbe hozzák, hiszen a várólisták már így is szinte a végtelenbe nyúlnak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint egyetlen beteg sem marad ellátatlan. A betegellátás biztonságban van, bár a Telexnek írt közleményükben elismerték, hogy az endokrinológia és a diabetológiai osztály működése a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban zajló átszervezés miatt ideiglenesen szünetel.

A kialakult helyzet a budakalászi gyermekek ellátását nem befolyásolja, mert az ő szak- és fekvőbeteg-ellátásuk a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházban történik. A budakalászi gyermekorvosok és a város kezdeményezésére 2020 májusától a gyermekkórház 11 fekvő- és 29 korszerű járóbeteg-szakellátása segíti gyermekorvosaink munkáját.

Köszönjük Rácz Katalin doktornőnek a kistarcsai kórház átszervezésével, az érintett betegek ellátásával kapcsolatos sajtóhír kiegészítését. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház a budakalászi betegek számára kizárólag neurológiai ellátást nyújt, így a kórház belgyógyászati átszervezése az állátási körzetbe tartozó más Pest megyei településeit érint.

Kép: Google Street View