Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 04. hétfő | Barbara, Borbála napja

Hírek

 

Korlátlan zöldhulladék szállítás április 14-én és 28-án

2018. április 05.

A közösségi együttélés szabályainak 2017-ben történt változása óta városunk területén a légszennyezés elkerülése érdekében nem engedélyezett az égetés. Az Önkormányzat ugyanakkor a tavaszi időszakban két alkalommal biztosítja a zöldhulladék korlátlan elszállítását. Ennek során a tavaszi kerti munkálatok alkalmával keletkezett ágakat, nyesedékeket, gallyakat szállítják el. A város a szolgáltatás költségét a lakóktól átvállalja, a szállítást a Zöld Bicske Kft. végzi.

 

 

F I G Y E L E M!

Korlátlan zöldhulladék szállítási napok

2018. április 14-én és 28-án, szombati napokon lesznek!

Kizárólag ezeken a napokon a szolgáltató az ingatlanok elé kihelyezett KÖTEGELT (maximum 1 méteres) vagy ZSÁKOS ZÖLDHULLADÉKOT KORLÁTLAN mennyiségben, MATRICA NÉLKÜL elszállítja.

A továbbiakban a normál elszállítást kéthetente, május 12-től szombati napokon végzik. Ettől kezdődően csak a szolgáltató jelzésével ellátott zsákban, vagy a szolgáltató által küldött matricás zsákban szállítják el a zöldhulladékot. A normál kéthetenkénti szállítás alkalmával a kötegelt ágakra, illetve gallyakra is kell matricát helyezni. A matricákat a szolgáltató postázza ki a díjhátralékkal nem rendelkező ingatlantulajdonosoknak. A matrica a hulladékgyűjtő udvarban (Klinger Henrik utca 1291/25 hrsz. – a volt Lenfonógyár területén) zsákra cserélhető. Amennyiben a térítésmenetesen biztosított matricák száma nem elegendő, a zöldhulladékos gyűjtőzsákot a hulladékgyűjtő udvarban, valamint a Vas és Háztartási Boltban (Petőfi tér 3.) lehet megvásárolni.

 

A nem megfelelő időben kihelyezett zöldhulladékokot nem szállítják el.

Érdeklődni a szolgáltató ügyfélszolgálatán az info@zoldbicske.hu e-mail címen és a +36 (22) 350 111-es telefonszámon lehet.

Fontos kiemelni, hogy a környezettudatosság jegyében tavaly óta Budakalász területén nem megengedett az égetés. Ennek során ugyanis hamu keletkezik, mely csak korlátozottan alkalmas talajerő-utánpótlásra, nagyobb mennyiségben viszont rombolja a talajt. Ezzel szemben komposztáláskor maradéktalanul elbomlanak a növényi részek és humusz keletkezik. Egy átlagos kerti tűzben nagy mennyiségben keletkezik fulladást okozó szén-monoxid, rákkeltő részecske.