Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 04. hétfő | Barbara, Borbála napja

Hírek

 

Köszönet Budakalásznak!

2020. július 02.

2020. március 11-én Magyarországon is elkerülhetetlenné vált az új típusú koronavírus elleni védekezés érdekében a veszélyhelyzet kihirdetése. Bár a védekezés alapvetően állami feladat, az önkormányzatoknak rendkívüli intézkedések sorát kellett bevezetniük, amelyek terheit a közösségek viselték. Hosszú 3 hónap következett, a legkisebbektől a legidősebbekig mindannyiunkat próbára téve. Június 18-án véget ért a veszélyhelyzet, és noha a vírus velünk maradt, végre újra szabadabban lélegezhetünk. Budakalász polgárai ebben az időszakban jelesre vizsgáztak fegyelmezettségből, bajtársiasságból, áldozatkészségből és emberségből.
Köszönjük mindazoknak, akik segítették, hogy a vírus elleni védekezés helyi szinten is sikeres lehessen!
Köszönjük a Faluház munkatársainak, hogy néhány gyors megbeszélést követően a hivatallal együttműködve megszervezték és kialakították a Segítő Diszpécserközpontot, amely aztán telefonon és e-mailen fogadta a kéréseket-kérdéseket, hogy egy budakalászit se hagyjunk egyedül. Hálásak vagyunk az idősgondozásban dolgozó kollégáknak, a Dunakanyari Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat minden munkatársának, az Idősek Klubjának, hogy szerepvállalásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egyedülálló nyugdíjasaink is biztonságban érezhessék magukat. Köszönjük önkénteseink önzetlen feladatvállalást, legyen szó akár az időseinknek eljuttatott maszkok kézbesítéséről, akár bevásárlásról, akár csak egy megnyugtató beszélgetésről. Köszönjük rendészeink segítségét, akik számos kiegészítő feladatot is felvállaltak a hivatali rendkívüli munkarend ideje alatt. Jelenlétükkel sok lakótársunk biztonságérzetét növelték és a pozitív visszajelzésekből látható, hogy az elmúlt hónapokban hogyan változott az elismertségük. Köszönjük városkarbantartó munkatársainknak is, hogy lakóhelyünk tiszta és rendezett maradt. Köszönjük orvosainknak a folyamatos tájékoztatást és összehangolt szakmaiságot, amellyel a betegellátást a leglehetetlenebbnek tűnő pillanatokban is megoldották. Köszönjük nevelési-oktatási intézményeink dolgozóinak, hogy nem hagyták magukra a családokat, és mind az óvodai, mind az iskolai tanév utolsó három hónapja a nehéz körülmények ellenére is élménydúsra és eredményesre sikeredett. Köszönjük a szülőknek, hogy a nehezített munka- és családi körülmények között is helyt álltak. Köszönjük a védekezésben szerepet vállaló vállalkozóinknak az együttműködést, a Prolan Zrt.-nek a nagylelkű felajánlást; köszönjük az ételfelajánlásokat az újpesti Egészségkonyhának, a Hasmester Vendéglőnek, a Kalász Pékségnek, Szekula Lászlónak és családjának, valamint a Karitásznak és a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak.
A korlátozások időszakának ugyan vége, a járványveszély azonban nem múlt el. A gazdasági-társadalmi-politikai következmények közül sok még nem ismert. Látva az eddigi összefogást, az önkormányzatokat sújtó központi elvonások ellenére bizakodóak vagyunk. Az elmúlt hónapokban fegyelmezett, összetartó, egymásért felelősséget vállaló közösségként működött Budakalász.
Köszönöm mindannyiuknak, büszkék lehetünk városunkra!”

E szavakkal köszönte meg a budakalászinak a veszélyhelyzet alatti helytállást dr. Göbl Richárd polgármester a Budakalászi Hírmondó június-júliusi összevont lapszámában.

Reméljük, hogy a járványgörbe hazánkban továbbra is alacsonyan marad. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!