Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Köszönjük minden budakalászinak az eddig beérkezett adományokat!

2022. március 16.

A Faluházban összegyűlt adományok nagy része megérkezett azokhoz a rászorultakhoz, akik az Ukrajnában zajló háború miatt menekülni kényszerültek, vagy szükséget szenvednek Kárpátalján.

Fotó:Ficsor Marci

Múlt héten elszállították az összegyűlt adományok nagy részét a Katolikus Karitász Orvosmissziójának munkatársai, akik a következőképpen számoltak be útjukról:

Csütörtök este jöttünk meg Kárpátaljáról. A kivitt adományok gyakorlatilag teljesen a Faluházból, budakalászi gyűjtésből származnak. A helyzet jelenleg stabil, a pánik kisebb, de az ellátás akadozik vagy egyáltalán nincs. Sok adomány érkezik, így jelenleg még nincs nagy gond, éhezés, de azokban az intézményekben, ahol egyik napról a másikra 100-150 vagy több száz menekültet kell ellátni, rá kell készülni arra, hogy mi lesz 2-3 hét múlva. Az adományokkal a menekülteket befogadó intézményeken, családokon túl igyekszünk eljutni a legszegényebb, egyedülálló idősekhez is. Minden munkát, támogatást nagyon köszönünk a kárpátaljai magyarok és a menekültek nevében is!

Fotó: Ficsor Marci

A múlt hét második felében érkező adományokat egy önkéntes szállította le ma reggel a Baptista Szeretetszolgálat mátészalkai raktárába, ahonnan a befogadóállomásokat, a határátkelőket és a kárpátaljai falvakat segítik a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei.

Az adományokat továbbra is várjuk a Faluházban az ITT olvasható lista alapján.